Crna kronika
OSTAVILA KLJUČEVE NA SJEDALU U OTKLJUČANOM VOZILU

Ukrao auto pa se zabio u kamion
Objavljeno 16. kolovoza, 2022.
U Ulici Matije Gupca u Slavonskom Brodu, u nedjelju oko 7 sati, nepoznati je lopov iskoristio neoprez 33-godišnjakinje, koja je ostavila otključano vozilo s ključevima na sjedalu. Policajci su u 8.20 na području Ruščice pronašli ukradeno vozilo i osumnjičenog 24-godišnjaka koji je imao 0,93 promila alkohola u krvi. Nakon što su ga liječnici pregledali i potvrdili da je sposoban za daljnji postupak, provedeno je kriminalističko istraživanje zbog krađe automobila. Utvrđeno je da je mladić, nakon što je ukrao vozilo, oko 7.30, u Naselju Andrije Hebranga, oštetio metalni ormarić plinske instalacije, a oko pola sata kasnije u Ruščici je zbog neprilagođene brzine sletio s kolnika na šljunčanu površinu, udarivši u teretno vozilo. U prometnim nesrećama nije bilo ozlijeđenih osoba. Protiv 24-godišnjaka policajci podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu, te prekršajne naloge zbog prometnih prekršaja, dok su 33-godišnjakinji izdali upozorenje zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, jer je ostavila automobil "na izvolite".

Četiri osobe ozlijeđene su u prometnim nesrećama koje su se dogodile tijekom vikenda u Požeško-slavonskoj županiji. Niz je započeo u petak oko 21.10, kada je u požeškoj Dubrovačkoj ulici 28-godišnja vozačica, koja je imala 1,24 promila alkohola u krvi, zbog neprilagođene brzine prešla na suprotni prometni trak, potom i na nogostup te udarila u zemljani opkop. U subotu oko 5.10, u Njemačkoj ulici u Požegi, 31-godišnji vozač, koji je imao 1,38 promila alkohola u krvi, izletio je s kružnog toka. U Ulici Matice Hrvatske u Pakracu, u nedjelju oko 3.30, 24-godišnji vozač Audija stranih registracija, zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom i udario u električni stup, a potom u stablo. U ovoj prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni 20-godišnjak i 25-godišnjak koji su se nalazili u vozilu kao putnici, a vozač je prošao bez ozljeda.

U nedjelju oko 22.20, u mjestu Bjelanovac, 29-godišnji vozač upravljao je Seatom virovitičkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,75 promila. Nije se kretao sredinom svojeg prometnog traka, nego je prešao vozilom na suprotni prometni trak, gdje se kotačima uspeo na metalnu zaštitnu ogradu, nakon čega se vozilom prevrnuo na travnatu površinu. Prošao je samo s lakšim ozljedama. S.Lacić
Najčitanije iz rubrike