Mozaik
MLADA ĐAKOVČANKA IMA LJETNI HIT

Iva Ćurić ima jedini novitet na HR Top 40 ovog tjedna
Objavljeno 6. srpnja, 2022.

Pjesma "Trebaš li me", koju izvode Eni Jurišić i Matija Cvek, šesnaesti put predvodi listu HR Top 40. Ovoga se tjedna na listi najemitiranijih našao jedan novitet. Riječ je o novom singlu mlade Đakovčanke Ive Ćurić "Sigurna" (Styx Production/Croatia Records), koji se smjestio na 10. mjestu. Na broju dva, kao i proteklog tjedna, našao se novi Massimov singl "Zamisli", a ovotjedni broj tri ponovno je Tony Cetinski sa singlom "Čuvaj ljubav". Neno Belan i njegovi Fiumensi s pjesmom "Jube moja znaj" skočili su s broja 11 na broj četiri, a Top 5 ovog tjedna zatvara grupa Detour s "Nekad je bilo bolje". Lista HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na više od 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podatcima servisa 1Played.



"Trebaš li me" je s ovotjednim brojem jedan izjednačila rezultat Nine Badrić sa singlom "Ja još uvijek imam istu želju", koja je prošle godine također bila 16 tjedana na broju jedan. Rekord najvećeg broja tjedana boravka na prvom mjestu drži Massimo sa singlom "Mali krug velikih ljudi" s 30 tjedana na vrhu tijekom 2020. i početkom 2021. godine.

Lista HR Top 40 ovoga tjedna ima samo jedan novitet. Tako mala dinamika mjerenja pojavila se posljednji put na listi s datumom od 10. siječnja. Tada su novi ulaz na visoko šesto mjesto zabilježili članovi zabavnog pop-sastava Ljubavnici sa singlom "Moji prijatelji". Taj jedini novi ulaz pripada pjesmi "Sigurna", singlu Ive Ćurić u koji je interpoliran dio domaćeg pop-standarda "Ja sam lažljiva" grupe Denis & Denis iz 1985. godine. Interpoliranje hit-pjesama iz prethodnih razdoblja uobičajen je alat kojim se služe autori različitih žanrova u svijetu, no kod nas je manje uobičajeno. Posljednjih godina ovakav pristup stvaranju najčešće se koristi u domenama hip-hopa i elektroničke plesne glazbe. Jedan od aktualnih primjera pripada singlu "Break My Soul" (Parkwood/Columbia/Menart) u izvođenju Beyonce za koji je interpoliran plesni pop-singl "Show Me Love" iz 1990. koji potpisuje Robin S.

Dva tjedna zaredom titulu najizdržljivije pjesme na HR Top 40 s 35 tjedana boravka na listi drži grupa Silente sa "Poljubi me za kraj" na broju 32., a tu je i njihova pjesma "Idi" na 23. mjestu. Obje su s albuma "IV", koji trenutno promoviraju na turneji po Hrvatskoj. Marko Kutlić je drugi izvođač s dva singla na ovotjednoj HR Top 40: "Budiš me" na šestom i "Suviše sam njen" na 37. mjestu. Tri pjesme vratile su se među 40 najemitiranijih domaćih pjesama na hrvatskim radijskim stanicama. Na broj 31 među najemitiranije se vratila grupa The Swingers s "Kao ti", obradom hita grupe Parni valjak, a nakon dva tjedna, a na broj 39 vratila se Albina s pjesmom "Noću". Leteći odred se sa "Daleko je dom" vratili na 40. mjesto. Najveći skok ostvarila je Crvena jabuka s pjesmom "Radio ljubav" koji je skočio s broja 29 na 18. mjesto.

Tanja Kvorka
35

tjedan na top listi se

nalazi pjesma “Poljubi

me za kraj” grupe Silente,

koja je na 32. mjestu

PLAYLISTE
Prema podatcima slušanosti po regijama, pjesma “Trebaš li me” u izvođenju Eni Jurišić i Matije Cveka predvodi pet lista - Grad Zagreb, Slavonija, Središnja Hrvatska, Dalmacija i Zagorje. U regiji Istra i Primorje najemitiraniji je Massimo s pjesmom “Zamisli”. Pjesme s liste možete poslušati preko poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima HDU na servisima Apple Music, Deezer i Spotify.

Najčitanije iz rubrike