Mozaik
NOVOSTI NA NACIONALNOJ TOP-LISTI SINGLOVA

HR TOP 40 Mia Dimšić preuzela je vrh s pjesmom “Guilty Pleasure”
Objavljeno 24. svibnja, 2022.
Mia Dimšić ponovno ima najemitiraniju domaću pjesmu u hrvatskom radijskom eteru. Pjesma "Guilty Pleasure" (Croatia Records) drugi put predvodi listu HR Top 40, a na vrh je dospjela zahvaljujući velikom broju emitiranja pjesme u tjednu održavanja Eurosonga u Torinu.

Naša eurovizijska predstavnica bila je u fokusu medijske javnosti u tjednu mjerenja i velik broj emitiranja pjesme s Eurosonga očekivano je porastao. "Guilty Pleasure" je, u međuvremenu, dobila nekoliko dodatnih verzija, među kojima je i instrumentalna, a sve su uvrštene na EP izdanje "Guilty Pleasure (Eurovision Edition)" (Croatia Records) koje je prošloga tjedna preuzelo i vrh Top-liste najprodavanijih domaćih albuma. Hrvatska verzija "Netko drugi" nalazi se na 19. mjestu ovotjednog mjerenja.

Suradnja "Dani koji sjaje" koju su ostvarili Pavel i Sanja, Marinko i Zec - nekadašnji članovi grupe Novi fosili - ostvarila je najviši novi ulaz na petom mjestu. Nakon 10 tjedana boravka na vrhu, Eni Jurišić i Matija Cvek spustili su se na drugo mjesto sa singlom "Trebaš li me", Tony Cetinski ostao je treći s pjesmom "Čuvam ljubav", a na broju četiri nalaze se Detour s nostalgičnom "Nekad je bilo bolje", singlom koji se na to mjesto spustio s broja dva.

Na listi HR Top 40 ovoga tjedna smjestilo se šest noviteta dok su se dvije pjesme vratile na chart. Domenica je u izlaznom tjednu pjesme "Di si da se volimo" ostvarila novi ulaz u Top 10 i svoj optimizam smjestila na devetom mjestu. Radi se o prvom ovogodišnjem singlu pjevačice koja je ove godine izazvala pažnju mainstream medija i kompletne javnosti zahvaljujući marketinškoj kampanji kojom je najavila koncert u zagrebačkoj Areni za 2030. Gibonni je za pjesmu "Ko si, da si" ovih dana snimio videospot i lansirao je kao novi singl s prošlogodišnjeg mini albuma "U po‘ ure". Singl se smjestio na 12. mjestu mjerenja, donosi kombinaciju različitih žanrova među kojima se nalaze blues i gospel, a tematski daje odu ženskoj snazi i ljepoti. Prije dva tjedna nastupni singl albuma, pjesma "Kiša (Z‘naab)" obilježila je točno godinu dana boravka među najemitiranijima, jer se 52. puta našla na listi HR Top 40. Na 17. mjestu ovotjednog mjerenja našao se Filip Dizdar s pjesmom "Glasine". Singl je dobio i remiksiranu verziju koju je potpisao Pete Spruce, a prati ga dojmljiv videospot na kojemu je umjetnik radio punih šest mjeseci.

Članovi grupe Bang Bang su se s power pop pjesmom "Terapija" smjestili na 21. mjestu. Pjevačica grupe Lara Antić Prskalo istaknula je da se pjesma naslanja na iskustva kroz koja svijet prolazi od početka svjetske zdravstvene krize naovamo.

- Neobičan naziv pjesme zapravo je logičan odabir s obzirom na sve ono što nam se događalo protekle dvije godine i što se, nažalost, trenutno događa u svijetu. Glazba je uvijek bila naša oaza, antistres-terapija i nešto što nam pruža mir - kaže Lara.

Ljetni zvuk dance pop pjesme "Bura & Tsunami" s elementima zabavne glazbe, mediteranskog zvuka i countryja doveo je Učiteljice na 32. mjesto liste HR Top 40.

Prema podatcima slušanosti po regijama, pjesma "Guilty Pleasure" u izvođenju Mije Dimšić predvodi sve liste - Dalmacija, Grad Zagreb, Istra i Primorje, Slavonija, Središnja Hrvatska i Zagorje.

Pjesme s liste možete poslušati preko poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima HDU na servisima Apple Music, Deezer i Spotify. T.K.
Najčitanije iz rubrike