Sport
BIJELO-PLAVI PRIMAJU MALO POGODAKA, ALI...

Defenzivni prekidi
izazivaju glavobolje
Objavljeno 19. travnja, 2022.
Pogodak koji je u 32. minuti zabio stoper Hrvatskog dragovoljca Niko Galešić prekinuo je Osijekov niz od šest susreta bez primljenog pogotka. U tom je nizu vratar bijelo-plavih Ivica Ivušić srušio svoj i klupski rekord (578 minuta) u broju minuta tijekom kojih je svoju mrežu držao netaknutom. Međutim, u tim odličnim defenzivnim brojkama pojavila se jedna anomalija. Naime, Osijek previše pogodaka prima iz prekida. Dosad su bijelo-plavi u HNL-u kapitulirali 20 puta, a nešto manje od polovine tih pogodaka (osam) primili su nakon prekida igre, što trenera Nenada Bjelicu ne čini baš sretnim. Pogodci iz prekida smatraju se jeftinima jer u tim situacijama obrana je postavljena, ali u njima najveću ulogu igra koncentracija koja Osječanima zna popustiti.

- Previše pogodaka primamo iz prekida, i to je jedna od stvari koju svakako moramo popraviti ako želimo biti konkurentni u završnici sezone - nedavno je poručio Nenad Bjelica, trener bijelo-plavih.

No, protiv Hrvatskog dragovoljca anomalija je opet isplivala na vidjelo. Inače, ima tu još zanimljivih podataka. Osijek je u posljednjih deset utakmica primio samo četiri pogotka, ali pomalo je fascinantan podatak tko im ih je zabio - dvije posljednjeplasirane momčadi HNL-a. Po dvaput su Ivušića u tom razdoblju matirali igrači Hrvatskog dragovoljca i pulske Istre 1961 koji su uspjeli dvaput zatresti mrežu Osijeku u istom susretu. To je ove sezone u prvenstvu osim Puljana uspjelo samo Dinamu i Gorici. Očito kako u tim "malim utakmicama" osječkoj obrani koncentracija zna popustiti.

D. Keler
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike