Sport
NAKON UTAKMICE S NIZOZEMSKOM

Hrvoje Horvat: Svaka škola se plaća
Objavljeno 26. siječnja, 2022.

Vezani članci

EURO DOKAZAO: VIŠE NISMO RUKOMETNA SILA

Remi s Nizozemskom. To je za Hrvatsku, ipak, sramota

Hrvatski rukometaši završili su nastup na Europskom prvenstvu 2022. u Mađarskoj i Slovačkoj remijem protiv Nizozemske 28:28 (13:15). Ono što se nekada činilo nezamislivo, u srijedu se dogodilo - Hrvatska na velikom natjecanju nije uspjela pobijediti Nizozemce. Sjajnu utakmicu odigrao je Ivan Martinović, koji je postigao 12 pogodaka, Marin Šipić zabio je osam golova, ali to nije pomoglo "kaubojima" da na oproštaju od eurosmotre upišu pobjedu.



- Borili smo se do posljednje sekunde. Glavni je cilj bio osigurati osmo mjesto. Da bismo bili sedmi, morali smo dobiti Nizozemce s više od šest razlike. Tako da je i ovaj bod odličan jer smo ostavili Crnu Goru i Nizozemsku iza sebe - kazao je hrvatski izbornik Hrvoje Horvat nakon utakmice pa se osvrnuo na pitanje kakav je dojam ostavila naša reprezentacija na ovom Euru.



- Jako teško pitanje i nemoguće je na njega odgovoriti na brzinu. Korona je režirala Euro. U ovim uvjetima pokazali smo srce. Momci se nisu štedjeli i nisu pazili na svoje zdravlje zbog reprezentacije. Upadali su doslovce preko noći. Ovo se ne događa u niželigaškim klubovima, a sad se dogodilo na ovom Euru.



Horvat je tijekom Eura morao mijenjati i improvizirati. Svakodnevno su se pojavljivali neki novi pozitivni testovi igrača, pa je bilo prometno. Jedni su odlazili u samoizolaciju, drugi upadali u momčad. Horvatu nije bilo lako, a teško se nosio i s kritikama koje su dolazile iz Hrvatske. A sigurno će ih biti još, jer hrvatske navijače zadovoljava samo borba za medalje, sve ostalo je neuspjeh.



- Ovaj popis nismo radili bez veze. Planirali smo spoj mladih i iskusnih igrača kao što su Cindrić, Čupić i Duvnjak pa niz sjajnih mladih igrača poput Lučina, Jelinića, Srne, Maraša, Martinović je popravio igru u obrani. Šteta za Halila Jaganjca što se ozlijedio. Svaka škola se plaća... Svjesno smo pomladili ekipu i siguran sam da smo dobili temelj za budućnost. Ovi momci se mogu s Igara u Parizu vratiti s medaljom - optimističan je Horvat. Mogu možda iz Pariza s medaljom, ali u Budimpešti su ostali daleko od nje. I. Li.
Najčitanije iz rubrike