Crna kronika
ČETIRI POŽARA U JEDNOME DANU

Izgorjela pušnica, vozilo i dimnjak
Objavljeno 27. siječnja, 2022.
Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Požege od početka godine imaju pune ruke posla. Tako su samo u utorak gasili požar pušnice i automobila, izišli na teren zbog dimnjaka u plamenu te su imali jednu tehničku intervenciju. Brzom intervencijom požeških vatrogasaca spriječeno je širenje požara koji je izbio u pušnici.

- Na intervenciju smo izišli s navalnim vozilom i tri vatrogasca i zatekli smo požar u pušnici. Vatra je prijetila da se proširi na stambeni i ostali gospodarski objekt koji se nalazio uz pušnicu. Spriječili smo daljnje sirenje požara i ugasili ga - doznajemo iz JVP Požega. Također, u utorak je stigla dojava o požaru automobila. Na ovu intervenciju izišla su tri požeška vatrogasca s navalnim vozilom. Do njihovog dolaska nekoliko je osoba s aparatom za gašenje požara već gasilo vatru, što je spriječilo daljnje širenje požara te su vatrogascima olakšali gašenje. "Tek što smo se vratili u vatrogasnu postrojbu, dobili smo dojavu o požaru dimnjaka. Dolaskom na mjesto intervencije vidjelo se kako iskre izlaze s vrha dimnjaka. Zapalilo se unutar dimovodnog kanala i, srećom, vatra se nije proširila na ostatak objekta i potkrovlje koje je bilo obloženo lamperijom. Bili smo na mjestu intervencije dok čađa i smola nije izgorjela u dimovodnom kanalu", kažu profesionalni požeški vatrogasci. Četvrta intervencija bila im je tehnička, a radilo se o ispiranju vlaka i pruge.

I tijekom 2022. vatrogasci su imali pune ruke posla. "Prošle godine imali smo jako mnogo intervencija. Imali smo dva nevremena, led, poplave... U ovo doba godine najviše je požara dimnjaka koji se nekada prošire i na krovište objekta", kaže Juraj Radić, zamjenik zapovjednika JVP-a Grada Požege.

Kod požara automobila u Ulici Franje Thauzya, u Požegi, došlo je do samozapaljenja ventilatora i instrumenata. Šteta iznosi oko 1000 kuna. “Istoga dana u mjestu Stara Lipa, 46-godišnjak je u pušnici naložio vatru radi dimljenja mesa, i tom je prilikom došlo do zapaljenja mesa te se vatra proširila i na kuću, gdje je izgorio jedan prozor. Šteta je oko 6000 kuna”, doznajemo iz PU požeško-slavonske. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike