Regija
"NAŠIČKI CVIJET" I CRVENI KRIŽ

Za lakši pristup osoba s
invaliditetom u zgradi
ugrađena lift-platforma
Objavljeno 12. siječnja, 2022.
NAŠICE - U zgradi u Ulici kralja Tomislava 6, u kojoj se nalazi Udruga osoba s invaliditetom Našički cvijet i Gradsko društvo Crvenog križa ugrađena je lift-platforma.

U ugradnju je uloženo 35.000 kuna, a sredstva su u jednakim iznosima osigurali Grad Našice i Udruga osoba s invaliditetom Našički cvijet. Time je osobama s invaliditetom i teže pokretljivim osobama, a pogotovo onima u invalidskim kolicima, osiguran pristup zgradi.

Svečanom puštanju u rad lift-platforme, uz predsjednicu Gordanu Blagajac, tajnika Mladena Došena i članove Našičkog cvijeta, nazočio je i gradonačelnik Krešimir Kašuba.

- Udruga Našički cvijet iznimno je vrijedna udruga koja je Gradu jako važna, i koja pomaže osobama s posebnim potrebama. Kao rezultat dobre suradnje Grada i Udruge odlučili smo donirati polovinu potrebnog iznosa za lift-platformu, a radi se o 17.000 kuna. Ono što je nama u Gradu važno i čemu težimo u sljedećem razdoblju jest otvaranje poludnevnog boravka koji je prijeko potreban za nekoliko udruga s područja Grada - rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Poludnevni boravak samo je jedan od planiranih projekata koje je osmislio Našički cvijet. Udruga ima nešto manje od 400 članova s područja Našica i okolice. Glavni cilj im je, kaže predsjednica Gordana Blagajac, zbrinuti članove od rođenja do najstarije životne dobi. To postiže raznim projektnim aktivnostima.

- Provodimo igraonicu za djecu do polaska u školu i za učenike nižih razreda osnovne škole s kojima rade defektologinja, pomoćnik u nastavi i fizioterapeut. Cilj je osnažiti ih i osposobiti da bi mogli što lakše i samostalnije sudjelovati u nastavi. Provodimo i projekt ‘’Pomoćnici u nastavi’’, kroz koji imamo zaposleno deset osoba koje rade u pet osnovnih škola. Osiguravamo našim članovima pohađanje nastave iz obiteljskog doma, bez potrebe odlaska u druge veće gradove i napuštanja svoje obitelji. Aktivan je i projekt osobnih asistenata koji rade s osobama s najtežim stupnjem i vrstom oštećenja, a nastavno na to preko projekta ‘’Zaželi’’ zapošljavamo i gerontodomaćice - istaknula je predsjednica Gordana Blagajac.

Dodala je kako se Našički cvijet trudi da osobe s invaliditetom dobiju sve ono što im je potrebno i budu sastavni dio grada. S. Fridl
Možda ste propustili...

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

Najčitanije iz rubrike