Mozaik
PLATINASTI JUBILEJ

Elizabeta II obilježava 70 godina na prijestolju Britanije
Objavljeno 11. siječnja, 2022.
Buckinghamska palača predstavila je cijeli program događanja za proslavu platinastog jubileja britanske kraljice, obilježavanja njezinih 70 godina na prijestolju. Proslave će uključivati i otvaranje javnosti privatnih imanja 95-godišnje kraljice te neke od najvećih svjetskih zvijezda koje će nastupiti ispred Buckinghamske palače u Londonu. Nije jasno kojim će događajima nazočiti, ili u kojima će sudjelovati kraljica Elizabeta II., jer su joj liječnici naredili mirovanje u listopadu prošle godine nakon noćnog boravka u bolnici zbog neutvrđenih preliminarnih pretraga.

Smatra se da će glavninu jubilarnih dužnosti vjerojatno dobiti ostatak kraljevske obitelji, uključujući princa Williama i njegovu suprugu Kate, vojvotkinju od Cornwalla. Kraljica obično provodi godišnjicu svog ustoličenja privatno u Sandringhamu. Službene proslave jubileja počet će u ponedjeljak kada Fortnum & Mason pokreće natjecanje za platinasti puding kako bi pronašli jelo koje će posvetiti kraljičinoj vladavini. Recepte će ocjenjivati ​​stručni žiri, uključujući zvijezdu serije “Great British Bake Off” Mary Berry.

Od 12. do 15. svibnja očekuje se više od 500 konja i 1000 izvođača u predstavi u dvorcu Windsor, koja će publiku provesti kroz povijest od Elizabete I. do danas. Više ceremonija održat će se kasnije tijekom godine, počevši od četvrtka, 2. lipnja, prvog dana posebnog četverodnevnog državnog praznika, kada će se kraljičina rođendanska povorka, poznata kao “Trooping the Colour”, održati. H
95

godina trenutačno ima Elizabeta II., rođena je 21. travnja 1926. godine

Možda ste propustili...

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

Najčitanije iz rubrike