Crna kronika
OPTUŽNICA ZBOG UBOJSTVA U OSIJEKU

Usmrtio oca i danima živio uz njegovo mrtvo tijelo...
Objavljeno 27. listopada, 2021.
Nakon što je oca ubio nožem, Bojan V. (39) s njegova je računa podigao 6000 kuna

Protiv Bojana V. (39) podignuta je optužnica zbog teškog ubojstva iz koristoljublja oca Radovana (74) u Reisnerovoj 42 u Osijeku početkom ove godine. Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku optužnicom 39-godišnjaka tereti da je točno neutvrđenog dana između 29. ožujka i 10. travnja ove godine u Osijeku, iako je bio svjestan da je njegov 74-godišnji otac, s kojim je živio u zajedničkom kućanstvu, bio slabo pokretna i teško bolesna osoba, u nakani da ga usmrti i okoristi se njegovim novcem, kuhinjskim nožem ocu zadao više teških i za život opasnih ozljeda, od kojih je njegov otac i preminuo.



Potom je, tereti se 39-godišnjaka, bankovnom karticom s pripadajućim PIN-om, od 12. do 19. travnja, s tekućeg računa ubijenog oca neovlašteno na bankomatu podigao i za sebe zadržao 6000 kuna. Državno odvjetništvo predložilo je produženje istražnog zatvora za 39-godišnjaka, u kojem se nalazi od uhićenja u travnju.

Podsjetimo, 19. travnja pronađeno je tijelo 74-godišnjeg muškarca, a 39-godišnjak je s teškim ozljedama prevezen u Klinički bolnički centar Osijek. Policija je došla provjeriti gdje je stariji muškarac nakon što je od susjeda dobila dojavu da se on već duže ne pojavljuje. Nakon što su otvorili ulazna vrata kuće i ušli, policajci su prvo pronašli 39-godišnjaka, koji je bio teško ozlijeđen. Jedan od policajaca odmah je pozvao Hitnu pomoć, a drugi su pregledavali druge prostorije kuće i pronašli beživotno tijelo 74-godišnjeg muškarca. Pretpostavlja se da se 39-godišnjak pokušao ubiti.

Da se nešto čudno događa u kući u kojoj su živjeli otac i sin, posumnjala je susjeda, koja tri dana nije mogla stupiti u kontakt s Radovanom, kojem je trebala donijeti novac za režije. Vidjela je njegova sina na ulaznim vratima u petak, a koji joj je na upit "Kako je tata?" samo kratko odgovorio: "Tako- tako..." Sutradan joj je, pokucavši na prozor, rekao da je tata u bolnici. U međuvremenu je susjeda, tijekom vikenda, kontaktirala Radovanova šogora, koji ima ključ od kuće. Kada je došao, pokušao je otključati vrata, ali nije uspio. Prva susjeda nam je neposredno nakon početka policijskog očevida rekla kako je, čuvši od 39-godišnjaka da mu je otac u bolnici, htjela otići Radovanu u bolnicu, koju je kontaktirala, odnijeti pidžamu i još neke stvari, no prespajali su je s odjela na odjel i na kraju rekli kako nisu zaprimili pacijenta pod tim imenom i prezimenom. Nakon kraćeg razmišljanja žena je pozvala policiju i sve joj to ispričala.

Policajci su uistinu brzo došli, a nakon njih i vatrogasci, koji su otvorili vrata. Ušavši u hodnik, pa u kuću u Reisnerovoj 42, imali su što vidjeti, jednog mrtvog i jednog ozlijeđenog muškarca. Na mjestu događaja očevid je obavio zamjenik županijskog državnog odvjetnika uz stručnu pomoć očevidne ekipe Policijske uprave osječko-baranjske.



Sandra Lacić
ŠOKIRANI SUSJEDI
Cijeli je događaj bio šokantan svim susjedima, a posebice ženi koja je, bojeći se za susjeda, pozvala policiju. Dodatnu joj je sumnju pobudio izgled sina ubijenog kada ga je pitala kako mu je otac. Bojanu je odjeća bila potpuno prljava te joj je samo kratko odgovorio na pitanje i ušao u kuću. Susjedi inače, kako su nam rekli, nisu imali nikakvih problema s ocem i sinom, niti su čuli svađu koja bi dolazila iz njihove kuće. Neko vrijeme Bojan je radio u Njemačkoj, a Radovan je ostao sam, s obzirom na to da mu je supruga prije nekoliko godina preminula. Bojan se iz Njemačke u roditeljsku kuću vratio prije godinu dana i od tada je živio s ocem. Kako su nam rekli njegovi prijatelji kada su došli u Reisnerovu, u posljednje se vrijeme distancirao od društva.

Možda ste propustili...

ŠVERCER ILEGALACA DAO OBJAŠNJENJE

Krijumčario Sirijce zbog nadgrobnog spomenika

ČEKA SE NALAZ OBDUKCIJE

Ukrajinac ubijen, još ne znaju kako

POLICIJA BIH, HRVATSKE I EUROPOL

Velika akcija protiv krijumčara ilegalaca

Najčitanije iz rubrike