Sport
SVJETSKO KICKBOXING PRVENSTVO

Đakovčanin Andrej Kedveš u finalu
Objavljeno 22. listopada, 2021.
Za odlične vijesti iz talijanskog Jesola, gdje se održava WAKO Svjetsko seniorsko prvenstvo u kickboxingu, prema Slavoniji, u četvrtak se pobrinuo Andrej Kedveš. Đakovčanin, član Kickboxing kluba Blitz, plasirao se u finale Svjetskog prvenstva. U kategoriji do 71 kilograma u disciplini K1 svladao je borca iz Kazahstana, u sve tri runde Kedveš je bio bolji, suci su bodnovo procijenili 12:9, 13:8, 13:8. Danas, a najkasnije u subotu, u finalu ga čeka prvak Rusije Magomed Makhamaev. Kedveš ima titulu viceprvaka svijeta iz 2019. godine, a zašto ne bi u Italiji uradio i korak više!

Nažalost, članovi Kickboxing kluba Sveti Duh iz Osijeka Matej Ovčarik i Antonijo Krajinović nisu se uspjeli plasirati u finale. Nakon što su pobjedama osigurali medalje, jučer su obojica u svojim disciplinama naletjela na kvalitetnije suparnike koji su zasluženo došli do pobjede. Ovčarik je u disciplini kick light do 84 kilograma poražen na tatamiju od predstanika Poljske, a Krajinović je, u disciplini low kicck do 75 kilograma, a nakon što je ušao u polufinale uvjerljivo pobijedivši predstavnika Poljske, u borbi za finale, poražen od prvog nositelja kategorije, Azerbajdžanca Aslanova Ramala. Obojica su ranije osigurala brončane medalje pa se njihov nastup na Svjetskom prvenstvu može okarakterizirati vrlo uspješnim.

Priliku za plasman u finale danas će imati još jedan član osječkog kickboxing kluba Sveti Duh. Borna Bilandžić, u disciplini full contact u kategoriji do 71 kilograma u polufinalu će se boriti protiv predstavnika Ukrajine. Kako god završio ovaj meč za 20-godišnjeg osječkog borca, njegov nastup već je sada najugodnije iznenađenje što se tiče hrvatskih reprezentativaca. No, nije kraj, Borna prema do sada prikazanom u Jesolu sigurno ima izglede i protiv ukrajinskog borca. Broncu već ima osiguranu, zašto medalja ne bi bila i nekog jačeg sjaja? K.L.
Najčitanije iz rubrike