Regija
NA SMOTRI RAKETNIH MODELARA U GAREŠNICI

Najljepši je i najuspješniji let rakete cerićkog Fenixa
Objavljeno 21. listopada, 2021.
CERIĆ - Hrvatski astronautički i raketni savez (HARS) organizirao je u povodu proslave 75 godina od začetke tehničke kulture u Hrvatskoj smotru raketne tehnike u Garešnici kako bi klubovi predstavili razvoj amaterske raketne tehnike i tehnička postignuća.

Najbolji klubovi iz Hrvatske, ARAK Dubrava, RD Zagreb, Aeroklub Fenix Cerić, KTKG Garešnica, AAD Zadar, KMT Obrovac, Aeroklub Čakovec i Aeroklub Zadar, te gosti iz Slovenije, sudjelovali su sa svojim konstrukcijama raketa, tehničkim rješenjima i inovacijama u segmentu amaterske raketne tehnike - rakete većih gabarita i snage, elektronika, kamere, GPS...

Stručni tim pregledao je tehničku dokumentaciju svih prijavljenih raketa i prema redoslijedu prijava odobravao lansiranje uz stručni komentar. Svi sudionici imali su uspješne prezentacije rezultata rada protekih godina. AK Fenix Cerić imao je uspješna lansiranja svojih raketa, a i najljepši i najuspješniji let postigla je raketa cerićkih raketara. Gosti iz Slovenije lansirali su dvije rakete. Letove su zabilježile i integrirane videokamere, a praćeni su preko GPS uređaja. Kao i svake godine, i ove je na kraju smotre ekipa ARAK Dubrave lansirala raketu Bumerang, koja je imala vrlo atraktivan let, koji je oduševio sve sudionike i goste.

AK Fenix Cerić predstavljali su Darko Krajinović, Tony Krajinović i Edi Marić. M.F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike