Novosti
IZABRAN VELIKOM VEĆINOM SABORSKIH GLASOVA

Dobronić prisegnuo za čelnika Vrhovnog suda
Objavljeno 18. listopada, 2021.
Izabrani predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić prisegnuo je pred predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem da će dužnost predsjednika tog suda i Državnog izbornog povjerenstva obavljati profesionalno, savjesno i nepristrano te poštovati Ustav i zakone.



"Dat ću sve od sebe da posao obavljam najbolje što mogu", kazao je Dobronić nakon prisege. Smatra kako će moći računati na suradnju svih kolega, izvršne vlasti i Sabora. "Posao je zajednički i uz sinergiju može se puno toga postići, pa čak i u relativno kratkom vremenu, za ono što je stvar mentaliteta možda treba dulje vremena", rekao je. Dodao je da posla ima dosta u svim segmentima. "Dvije stvar su bitne, jedna je jačanje formalnog reda, a drugi dio je jačanje povjerenja u sudstvo", istaknuo je.



Jandroković je podsjetio da su zakonske izmjene koje su prethodile tom izboru produljile postupak, ali da je u konačnici izabran velikom većinom zastupnika. "Učinkovit rad pravosudnih tijela jedna je od ključnih zadaća koja će dovesti do sveukupnog jačanja državnih institucija i snaženja pravne države te povećati povjerenje građana u javne institucije i ugled sudaca", rekao je. H