Regija
DJEČJI VRTIĆ 2022. U OPĆINI TOMPOJEVCI?

Potrebno šest miljuna kuna, vrtićki smještaj imalo bi 35-ero mališana
Objavljeno 11. listopada, 2021.
TOMPOJEVCI- U Općini Tompojevci nadaju se da će u 2022. godini dobiti dječji vrtić, no predstoji im prije početka gradnje zatvaranje financijske konstrukcije. Trenutačno, naime, na području općinskih sela - Tompojevci, Mikluševci, Čakovci, Berak i Bokšić - nema dječjeg vrtića, a nekoliko sati dnevno radi igraonica u Bokšiću.

Prema riječima načelnika Milana Grubača, tompojevačka je Općina, u suradnji s Razvojnom agencijom TINTL, projekt gradnje dječjeg vrtića, u vrijednosti od nepunih šest milijuna kuna prijavila na nedavno raspisan natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. "Vrtić nam je prijeko potreban. Time bismo dodatno povećali dostupnost i kvalitetu socijalnih usluga za skrb djece, ali i smanjili nezaposlenost i istodobno stvarali preduvjete za ostanak mladih stanovnika na području naše općine", kazuje načelnik Grubač.

U Tompojevcima trenutačno su u očekivanju rezultata natječaja i, dakako, pozitivnog odgovora, što pak može potrajati nekoliko mjeseci. Gradnja vrtića planirana je u Tompojevcima, mjesta bi bilo za 35 mališana, a u neposrednoj blizini planira se i uređenje budućeg sportsko-rekreacijskog centra, što bi stajalo oko 450.000 kuna. Vrtić bi navedenim sredstvima bio i potpuno opremljen te uređen kolni prilaz, a mogući broj novih radnih mjesta je 4 do 6.

- Gradnja vrtića iznimno nam je važna zbog naše djece i roditelja, i nadamo se "zelenom svjetlu" na natječaju. U tom slučaju vrtić bi u sljedećoj godini mogao biti i u funkciji i, nadamo se, u punom radnom vremenu - zaključio je načelnik tompojevačke Općine.

Sanja Butigan
IGRAONICA U BOKŠIĆU
Mališani iz tompojevačke općine, njih 20-ak, trenutačno nekoliko sati dnevno imaju na raspolaganju igraonicu u selu Bokšić, u prostoru nekadašnje škole koja je, nažalost, prije nekoliko godina prestala raditi zbog malog broja učenika.

- Interes roditelja postoji, neprestano nam stižu upiti - kazuje općinski načelnik, i dodaje kako, u nedostatku vrtića, neki roditelji svoju djecu smjeste u vrtić u Vukovaru, što je 15 do 25 kilometara udaljeno od općinskih sela. Ako sredstva budu odobrena, u gradnju vrtića krenulo bi se odmah nakon potrebne procedure.

Inače, u općini Tompojevci trenutačno osnovnu školu pohađa 56 učenika, u školi u Čakovcima i područnim školama u Berku, Tompojevcima i Mikluševcima. Ta je općina na istoku Hrvatske, pak, prema zadnjem popisu imala oko 1600 stanovnika.

Možda ste propustili...

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

NA GRADSKIM BAZENIMA u ĐAKOVU

Počele pripreme za kupališnu sezonu

ODIGRAN 2. BRZOPOTEZNI TURNIR OPEN BIZOVAC 2024

Najbolji Dinko Huis, Matej Filić i Damir Meško

Najčitanije iz rubrike