Novosti
PROSVJED ZBOG MASKI U OŠ KRAPINSKE TOPLICE

Fuchs: Ako postoje pravila, ona vrijede za sve
Objavljeno 13. rujna, 2021.
Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je u Krapinskim Toplicama, komentirajući pitanje nošenja maski u školama, da pravila, ako postoje, vrijede za sve te najavio da će škole i dječji vrtići do daljnjega biti pod nadzorom, u koordinaciji s policijom. "Svi koji će to kršiti, snosit će sankcije u skladu sa zakonom. Zaštitari će biti ovdje u školi dok bude potrebno", najavio je. Ministar je posjetio Osnovnu školu Krapinske Toplice i sastao se s njezinim ravnateljem i nastavnicima nakon što je u petak u tu školu ušlo nekoliko osoba koje se protive nošenju maski, nakon što je učenik škole odbio nositi masku, a njegov otac pozvao na prosvjed. Učenik je i danas na nastavu došao bez maske te mu nije dopušten ulazak u školu, ispred koje se okupilo desetak građana u znak potpore njegovu ocu, koji ne želi da mu dijete u školi nosi masku.

Fuchs je naglasio da je svako okupljanje i prosvjedovanje oko odgojno-obrazovnih objekata zabranjeno, dok djeca borave u njima. "Sigurno nije bilo lijepo ni onima malima ni onima srednjima gledati provaljivanje u školu, vikanje i vrijeđanje. To je nedopustivo", rekao je Fuchs, a hoće li se mjere korigirati, ovisi o epidemiološkoj situaciji. Napomenuo je da učenici u školi u Krapinskim Toplicama ne nose maske dok sjede u klupi jer ima dovoljno mjesta, nego ih nose u zajedničkim prostorima. "To je tri-četiri minute dok dijete ne dođe do svog razreda. Ne vjerujem da je to tako užasan problem da nekakva horda treba upadati u školu i ostavljati traume djeci i nastavnicima", izjavio je, dodavši da su odluke o nošenju maski prepustili lokalnim razinama jer epidemiološka situacija nije svagdje jednaka.

Ravnatelj OŠ Krapinske Toplice Samson Štibohar rekao je kako je ponovno razgovarao s roditeljima, koje je uputio da je, na temelju svega što su iznijeli, jedino rješenje liječnička potvrda o izuzeću od nošenja maski. Dodao je da prosvjedima nije mjesto u školi, u koju je stigao i tim za psihološke krizne intervencije Ministarstva kako bi pružio pomoć djelatnicima i učenicima. H
Možda ste propustili...

MINISTAR ZDRAVSTVA VILI BEROŠ

Reforma još u pripremi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

"JESTE LI IH VIDJELI?"

Invazivne vrste mogu zaprijetiti bioraznolikosti

2

U HRVATSKOJ 3360 NOVIH SLUČAJEVA KORONAVIRUSA

U OBŽ 197, u VSŽ 99 novopozitivnih osoba

3

NOVA PRAVILA O KARANTENI, MJERE OSTAJU ISTE

Gotovo četvrtina zaraženih stiže iz obrazovnog sustava