Crna kronika
POLICIJA GA JE ZAUSTAVILA ZA UPRAVLJAČEM TRAKTORA

Vozačka poništena, on i dalje vozi
Objavljeno 11. rujna, 2021.
U mjestu Španovica na pakračkom području policajci su u četvrtak oko 16.25 u prometu zatekli 44-godišnjaka koji je vozio traktor iako mu je zbog negativnih bodova rješenjem Policijske postaje Pakrac vozačka dozvola proglašena nevažećom te mu je oduzeta i poništena. Vozač je uhićen i u petak je doveden u Prekršajni sud u Daruvaru. Protiv njega slijedi optužni prijedlog. Istoga dana u Požeško-slavonskoj županiji dogodile su se dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. Oko 14.40 između Cerovca i Šumanovca 63-godišnji vozač Volkswagena nije vozilo u kretanju držao na sredini kolnika zbog čega je sišao vozilom na travnati rubnjak te udario u plastični stupić u vlasništvu "Hrvatskih cesta". Nakon toga vozilom je sletio u putni kanal i udario u kolni ulaz poljoprivrednog zemljišta nakon čega je od siline udara došlo do prevrtanja vozila. Budući da 63-godišnjem vozaču i 49-godišnjoj putnici trenutno nisu okvalificirane ozljede, policija će podnijeti odgovarajuće prijave nakon zaprimanja liječničke prijave. Istoga dana oko 15 sati između Požege i Mihaljevaca na nerazvrstanoj cesti 22-godišnja vozačica Opela zbog neprilagođene brzine izgubila je nadzor nad vozilom te sletjela u kanal gdje je došlo do rotiranja vozila i odbacivanja na prometni trak. U prometnoj nesreći 22-godišnja vozačica lakše je ozlijeđena i protiv nje slijedi prekršajni nalog.

Na području Policijske uprave osječko-baranjske u četvrtak u nadzoru prometa evidentirano je pet alkoholiziranih vozača automobila. Najveća koncentracija, od 2,06 promila, izmjerena je 48-godišnjaku iz Klokočevaca koji je u svom mjestu zaustavljen u 19.55. Za prekršaj koji je počinio predviđena je novčana kazna do 20.000 kuna ili zatvor u trajanju do 60 dana, zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

Istoga dana na državnoj cesti D2 u 14.50 25-godišnji hrvatski državljanin iz Trpinje vozio je automobil brzinom od 162 kilometra na sat, što je za 50 km ili više veća brzina od dopuštene. Vozaču je izrečena kazna od 5000 kuna, mjesec dana zabrane upravljanja motornim vozilom, a po pravomoćnosti prekršajnog naloga predviđena su i tri negativna boda. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike