Sport
MAJA JOŠČAK

Na nas nitko nije računao, ali idemo ući u skupinu LP
Objavljeno 8. rujna, 2021.
Nakon 1:1 u Gradskom vrtu Osječanke imaju dobrih izgleda u Islandu preskočiti tamošnjeg prvaka

Beograd, Zürich, Reykjavik, Kopavagur! Današnji je cjelodnevni itinerar nogometašica Osijeka koje u islandskom gradu Kopavaguru, u četvrtak, od 19 sati po srednjoeuropskom vremenu, igraju uzvratni susret druge runde kvalifikacija za grupnu fazu natjecanja UEFA Lige prvakinja.



Mogu i bolje


Na poprištu će ostati 16 najboljih ekipa Staroga Kontinenta koje će potom po četiri u skupini do kraja tekuće jeseni razigravati za proljetno četvrtfinale. Iz osječkog kuta nikada dosegnutoga, ali za što postoji realna prigoda, budući da su najbolje hrvatske nogometašice prije sedam dana u osječkom Gradskom vrtu parirale favoriziranom prvaku Islanda Breidabliku u prvom kvalifikacijskom susretu. Osim što se to može iščitati iz remi rezultata (1:1), još su upečatljiviji dojam ostavila zbivanja na travnjaku gdje su štićenice trenera Igora Budiše svih 90 minuta držale visoki ritam igre i zaslužile aktivan ishod za uzvrat kamo su, uz malo sreće, mogle otputovati s prednošću. Iako bi i tada šanse bile podjednake, budući da se radi o takvim ekipama među kojima će nijanse presuditi tko će nastaviti natjecanje. Optimizma u taboru Osječanki ne nedostaje, a grade ga na izdanjima u sve tri ovoljetne utakmice Lige prvakinje uz koje su izgradile i samopouzdanje. Vrlo dobro pripremljene i pojačane za tri povratnice, od kojih je Maja Joščak bila ponajbolja osječka igračica u tim međunarodnim ogledima, kreirajući igru iz koje se nije moglo iščitati da je dvije godine nije bilo u najboljem ženskom nogometnom klubu Hrvatske.

- Zadovoljna sam svojom igrom, ali i kompletne ekipe koja je sada na taktičkom i fizičkom planu kao nikada prije. Posljedica je to, dakako, rada kojeg ne nedostaje, a i postavke su igre, pa znaju tako da nam je poznato što nam je u svakom trenutku činiti. Mogu, međutim, znatno bolje, jer nisam još na sto posto mogućnosti, budući da je proteklo dvogodišnje izbivanje iz Osijeka, kombinirano s radnim obvezama i gotovo svakodnevnim putovanjima u Mađarsku gdje sam igrala, ostavilo traga. Ljetos sam, međutim, pronašla motiva i vremena odgovarajuće se pripremiti, nakon čega je doista mnogo lakše igrati - upravo je tako lepršavo djelovala protiv crnogorske Breznice, belgijskog Anderlechta i islandskog Breidablika.

Nisu nesavladive


- Nakon što smo u osječkom prvom susretu rezerviranije ušle u igru i potom došle u rezultatski zaostatak, počeli smo igrati te spoznati da Islanđanke nisu nesavladiv protivnik. Neusporedivi su pristupi u Hrvatskoj i Islandu glede ženskog nogometa u kojem kaskamo, posebice za taj dio Europe u koji dolaze brojne strankinje, ali je ipak jedanaest protiv jedanaest na travnjaku gdje sigurno nismo slabije. U to smo se uvjerile, a o povećanom motivu i želji ne treba trošiti riječi, jer smo doista "nabrijane" napraviti rezultat za pamćenje. Nemamo što izgubiti, a mogli bismo mnogo dobiti, posebice zato što s hrvatskim klubom nitko nije računao na tako visokoj razini, ali smo je mi zaslužili i sigurno je da ćemo dati sve od sebe kako bismo ostvarili nikad dosegnuti klupski iskorak. Budemo li odigrali kako možemo, a možemo mnogo i nitko ne dvoji da nećemo dati svoje, tada je sve moguće, pa i da izgubimo nakon čega si nećemo imati što predbaciti nego samo čestitati protivnicima. Trebat će, dakako, i zrnce sreće, ali koju moramo isprovicirati, pa se stoga svi veselimo i željno iščekujemo uzvrat koji se ne igra svaki dan - najavila je uzvrat Maja Joščak, od čije će igre itekako ovisiti rezultat osječke ekipe.


Dražen Lekšan
Islanđanke su posljednja prepreka Osijeku prema grupnoj fazi Lige prvakinja

Maja Joščak

nogometašica Osijeka

Na ovo gostovanje idemo doista "nabrijane" kako bismo napravile rezultat za pamćenje

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike