Mozaik
"KINO POD ZVJEZDAMA" PUČKOG OTVORENOG UČILIŠTA SLATINA

Izvedeni raznovrsni programi na
otvorenom ispred zgrade POU-a
Objavljeno 2. kolovoza, 2021.
Sedmu tradicionalnu manifestaciju "Kino pod zvijezdama" Pučko otvoreno učilište Slatina ove godine organiziralo je od 13. do 29. srpnja. U ljetni program te izuzetno dobro prihvaćene i posjećene manifestacije ove godine uklopljeni su Slatinska mala scena, Revija europskog filma, Smijeh pod zvijezdama (Stand-up comedy festival) i Ljeto u mreži. Na taj način "Kino pod zvijezdama" obogaćeno je programima koji su obuhvatili klasična i suvremena te igrana i crtana filmska ostvarenja, kazališne predstave za djecu i programe za odrasle. U programu Slatinske male scene Gradsko kazalište Joza Ivakić Vinkovci izvelo je "Crvenkapicu", obiteljsko kazalište Šareni svijet Zagreb izvelo je "Ljeto za pet uz Šareni svijet", Lutkarska scena I. B. M. Zagreb prikazala je "Vuka i sedam kozlića", a Kazališna družina I. B. M. Slavonski Brod "Kako je Potjeh tražio istinu". U okviru Revije europskog filma prikazani su turski film "Još jedan dah", dansko-švedsko-nizozemski "Još jedna runda", bugarski film "Strah i komedija" te nizozemski "Moje neobično ljeto s Tess". Ljeto u mreži donijelo je na slatinski veliki ekran Disneyev animirani film iz 1941. "Dumbo", i američki animirani musical "Ljepotica i zvijer" iz 1991. U "Kinu pod zvijezdama" prikazani su još "Brzi i žestoki", "Hollywoodska prevara", "Minari", "Monster Hunter", "Čuvaj me s leđa", "Nobody" i "Croods: Novo doba". Za odrasle posjetitelje programa Pučkog otvorenog učilišta, pod nazivom "Smijeh pod zvijezdama" održan je Stand-up comedy festival, na kome su nastupili Admir Šećkanović, Marko Dejanović, Tin Sedlar, Hrvoje Krmelić i Goran Vinčić.

Na plato ispred zgrade Pučkog otvorenog učilišta postavljen je veliki ekran i klupe načinjene od drvenih paleta s udobnim sjedalicama, pa je cijeli prostor pretvoren u zanimljivo gledalište koje je prikladno omogućilo i održavanje propisane distance iz epidemioloških razloga. Bilo je dovoljno prostora i za kazališne i lutkarske predstave, pa je cijeli prostor dobio dobro osmišljenu kulturnu namjenu.

- Ove je godine program obogaćen novim sadržajima, a prilikom njegova kreiranja vodili smo računa o svim generacijama koje dolaze na naše programe. Moram istaknuti da sam izuzetno zadovoljna, jer program je doista ove godine bio šarolik i s obzirom na epidemiološku situaciju lijepo posjećen. Posjetilo nas je oko 1500 posjetitelja, što je duplo više nego prošle godine kad je strah od korone bio mnogo veći. Uz animirane filmove, najposjećenija je bila Slatinska mala scena, posebno "Vuk i sedam kozlića" Lutkarske scene "Ivana Brlić-Mažuranić" iz Zagreba, i film "Ljepotica i zvijer". U programu Smijeh pod zvijezdama posjetitelji su uživali utorkom, a najposjećeniji film Revije europskoga filma bio je danski film "Još jedna runda". Ove smo godine uložili dio budžeta u reflektore i uljepšali okoliš naše zgrade - rekla je ravnateljica POU-a Danijela Fabric Fabijanac, zadovoljna izvršenjem plana i posjećenošću izvedenih programa. Ravnateljica je posebnu zahvalu iznijela svim ovogodišnjim sponzorima, Ministarstvu kulture RH, Virovitičko-podravskoj županiji, Gradu Slatini, HAVC-u, Turističkoj zajednici grada Slatine, Zagrebačkoj banci i Kino mreži.

Valja istaknuti da je Kino pod zvijezdama, kao i svi popratni programi, održano uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, pa je i broj posjetitelja bio ograničen sukladno uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite.

P.Žarković
1500

posjetitelja posjetilo je Kino, duplo više nego lani

Možda ste propustili...

POVRATAK NA SCENU KAO EKSPERIMENTALNI DUO

Libar je objavio EP “Nova zemlja”

D., ŽELJEZNE PILULE I EXTROFT DIJELIT ĆE POZORNICU S VELIKANIMA

Na INmusic festivalu #16 predstavit će se čak tri izvrsna Superval benda

Najčitanije iz rubrike