Regija
NOVA TVRTKA U VALPOVU

Raste prodajni i servisni centar
Objavljeno 31. srpnja, 2021.
U početku bi Mehanizacija Miler zapošljavala 15, a u punom angažmanu i do 20 zaposlenika
VALPOVO



Do kraja ove godine u Industrijskoj zoni na Kraljevcima u Valpovu trebao bi biti završen novi poslovni objekt u ovom gradu u vlasništvu tvrtke Mehanizacija Miler čija je betonska konstrukcija na toj lokaciji počela nicati u svibnju ove godine. Nije trebalo dugo da se počne nazirati kostur buduće velike hale i da se već na prvi pogled zaključi da je riječ o prostorno vrlo zahtjevnom projektu.



Kako doznajemo, tvrtka Mehanizacija Miler iz Kalinovca započela je investiciju u vrijednosti od 10 milijuna kuna u veliki prodajno-servisni centar poljoprivredne mehanizacije koji će se prostirati na oko 1750 četvornih metara. Projektant i izvođač radova je tvrtka Izvor-ing d.o.o. iz Valpova u vlasništvu Mate Pušića. Prodajno-servisni centar poljoprivredne mehanizacije u Valpovu tako će postati prvi u mreži od pet sličnih centara koje bi ova tvrtka gradila u Hrvatskoj. Sjedišta ostalih centara bit će u Kalinovcu, Karlovcu, Gospiću i Rijeci. Iz prodajno-servisnog centra u Valpovu daljnji bi se poslovni interesi širili na Srbiju i Bosnu i Hercegovinu. U samom početku centar bi zapošljavao petnaestak zaposlenika, a u punom angažmanu i 20 specijaliziranih zaposlenika. Uz veliki prodajni prostor centar bi obuhvaćao uredski i skladišni prostor te radionicu i postao najveći takav specijalizirani centar na prostoru Slavonije i Baranje, pa i šire.

Kako bi izišli u susret novim investitorima, Grad Valpovo je na sjednici Gradskog vijeća donio odluku o ukidanju statusa puta - javnog dobra u općoj upotrebi nakon što mu je tvrtka Miler uputila pismo namjere za otkup tog dijela čestice koja je u gradskom vlasništvu. Za istu parcelu koja nije bila u funkciji puta već je izvršena parcelacija pa su od postojeće čestice nastale dvije nove parcele od kojih je tvrtka Miler otkupila jednu površine oko 390 četvornih metara, a preostala je ostala u vlasništvu Grada.



Lidija Aničić
RADOVI U ROKU
“Investitori projekta zadovoljni su dinamikom radova, a mi kao projektanti i izvođači radova uvjereni smo da će svi planirani radovi biti završeni kvalitetno i na vrijeme, da ćemo ispuniti zahtjeve nadzornih tijela iz tvrtke Standing d.o.o. iz Đurđenovca i da ćemo do kraja godine objekt predati investitorima na korištenje”, kaže Mate Pušić, projektant i izvođač radova.

Možda ste propustili...

RADIONICA U POVODU FESTIVALA ZNANOSTI

Fakultet ojačao vezu s društvom

PREDSTAVLJENA DRUGA PJESNIČKA ZBIRKA

’’Študiranja gospoje Šokice’’ Sandre Kopić

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

Najčitanije iz rubrike