Mozaik
PRIJE DESET GODINA PRERANO JE PREMINULA SLAVNA PJEVAČICA

Novi dokumentarac o Amy emitiran na godišnjicu smrti
Objavljeno 23. srpnja, 2021.
Britanska je pjevačica Amy Winehouse široj publici najpoznatija po svome stihu iz velikog hita "Rehab": "They tried to make me go to rehab. But I said no, no, no." No deset godina od smrti pjevačice, koja je naglo umrla u 27. godini, obitelj i prijatelji kažu da je došlo vrijeme da je se prestane gledati kroz prizmu borbe s ovisnošću i destruktivnim vezama. Roditelji Amy Winehouse surađivali su s BBC-jem na dokumentarcu koji je emitiran na obljetnicu smrti u petak, koji, prema njezinu ocu Mitchellu, daje "širu sliku o Amy".

Amy je umrla od trovanja alkoholom 23. srpnja 2011. Dokumentarac "Reclaiming Amy", u kojemu je narator njezina majka, donosi intervjue s dugogodišnjim prijateljima, uključujući Catrionu Gourley, koja otkriva da je bila u romantičnoj vezi s Winehouse. "Mislite da znate moju kćer - drogu, ovisnosti, destruktivne veze - ali ima još puno toga", kaže majka.

U filmu se pokušavaju osporiti optužbe da je obitelj iskorištavala njezin uspjeh i nije učinila sve da je izvuče iz ovisnosti. Glazbeni magazin NME nazvao je dokumentarac "dirljivim", "posvetom kćeri, prijateljici i golemom talentu". No Financial Times je skeptičan i piše da su roditelji Winehouse, osobito otac Mitch, bili "ispred i u središtu njezine karijere". H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike