Novosti
OSUDA ISTUPA ČELNIKA TIGROVA

Udruge podržale ministra branitelja
Objavljeno 18. srpnja, 2021.
Dvije braniteljske udruge osudile su u nedjelju istup čelnika veterana Tigrova Ilije Vučemilovića, koji je na sastanku u Ministarstvu branitelja u vezi s organizacijom proslave Dana pobjede u Kninu optužio ministra Tomu Medveda za veleizdaju prema hrvatskoj državi i braniteljima.

Hrvatska zajednica udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata (HZURPB) i Zajednica udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Hrvatske (ZUHBLPTSPHR) poručili su kako je na posljednjem sastanku u Ministarstvu branitelja "jedan od čelnika udruge" svjesno uzeo riječ u trenutku kada je sastanak već bio završen te je na "neprimjeren način želio izazvati reakciju i nered". "Međutim, svi prisutni ostali su smireni i već na licu mjesta osudili ispad. Sada kada je u javnost dospjela tajno snimljena snimka, želimo i javno osuditi ovaj, za nas, sramotni ispad i kukavički čin tajnog snimanja i plasiranja snimke u javnost", navodi se u priopćenju udruga. Smatraju kako taj čin nema za cilj pridonijeti svečanoj i dostojanstvenoj proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, nego unošenje nemira među stradalničku i braniteljsku populaciju te promociju i veličanje samoga sebe. "Ovim činom još jednom dajemo punu podršku ministru Tomi Medvedu i njegovim suradnicima na ustrajnom i predanom radu pri rješavanju problema braniteljske populacije i svih stradalnika Domovinskog rata", navodi se u priopćenju.

Ministarstvo hrvatskih branitelja prozvalo je čelnika Tigrova da pokušava uznemiriti i podijeliti hrvatske branitelje. H
Možda ste propustili...

LISTA DVANAEST STRANAKA PREDVOĐENIH IDS-OM

Ideja okupljanja stara dvije godine

Najčitanije iz rubrike