Regija
ČUVAJU OBIČAJE SRIJEMACA, PROMOVIRAJU GOSPODARSTVO

"Divan je kićeni Srijem‘‘ poziv je turistima u općinu Nijemci
Objavljeno 23. lipnja, 2021.

NIJEMCI - Manifestacija ‘’Divan je kićeni Srijem’’, koja povezuje Hrvate Srijemce s obiju strana granice, a održana u organizaciji Općine Nijemci, općinske Turističke zajednice i udruga s područja Nijemaca te uz potporu Vukovarsko-srijemske županije, ponudila je bogat program za sve uzraste.

- I ove godine, kao i svake do sada, manifestacija ‘’Divan je kićeni Srijem’’, uspješno je održana uz pridržavanje strogih epidemioloških mjera. Ove godine zbog pandemije u nešto smanjenom opsegu, međutim, našlo se tu od svega pomalo i za sve uzraste.

Morali smo se uklopiti u sve mjere Stožera, no naše običaje nećemo zaboraviti. Održano je Sijelo pučkih pisaca u Đeletovcima, Vatrogasni kup za djecu i mladež, odigrana predstava u izvedbi Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka. Imali smo i zabavni dječji sajam, natjecanje u kuhanju čobanca, malonogometni turnir limača. Održali smo izložbu fotografija fotoradionice ‘’Svijet u bojama’’, Dan otvorenih vrata Konjogojske udruge ‘’Vranac’’ Donje Novo Selo, Bubbles Football (nogomet u balonu) te koncert Tamburaškog sastava ‘’Sinovi ravnice’’. Šarena lepeza događanja u četiri dana održavanja manifestacije - rekao je Vjekoslav Belajević, načelnik Općine Nijemci.

U svečanom otvorenju manifestacije u tri bloka predstavio se Tamburaški sastav ‘’Allegro’’, a nastupila su i domaća kuturno-umjetnička društva: KUD pri DVD-u Nijemci (dječja skupina), KUD ‘’Grančica’’ Đeletovci, KUD ‘’Spačva ‘’ Donje Novo Selo, a monolog je imala Jela Janjić, iz Kulturnog centra ‘’Klasje’’, iz Privlake.

Smisao je ove manifestacije jačanje gospodarstva i turizma ovoga kraja te predstavljanje Vukovarsko-srijemske županije i općine.

- Kroz manifestaciju ‘’Divan je kićeni Srijem’’ mnogo se dobilo na turističkim potencijalima koje ima općina Nijemci. Možemo reći kako je ona svojevrsna razglednica općine. U skorašnje bi vrijeme trebala biti prepoznatljiv znak i pozivnica svim turistima da tijekom cijele godine dolaze kod nas, jer tu mnogo toga mogu vidjeti, upoznati zanimljivu kulturu kraja, uživati u vožnji našom brodicom. Naša općina ima mnogo toga za ponuditi, veliki je turistički potencijal u više segmenata - istaknuo je načelnik Belajević.

Prilika je za promociju gospodarstvenika i turističko-gospodarski sajam koji se svake godine održava u okviru ove manifestacije, a na kojem se nađe za svakoga ponešto, od rukotvorina do slavonskih gastrospecijaliteta i proizvoda OPG-ova. Mario Kokaj

Turisti tijekom cijele godine mogu mnogo toga vidjeti, upoznati kulturu kraja, uživati u vožnji brodicom

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike