Crna kronika
POSLA IMA ZA PRESRETAČE

Autocestom jurili brže od 200 km/h
Objavljeno 18. lipnja, 2021.
Policajci Postaje prometne policije Vinkovci u utorak su na autocesti Zagreb - Lipovac zatekli četiri vozača u prekomjernom prekoračenju dopuštene brzine kretanja vozila. U 9.35 sati, 34-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, odnosno bez položenog vozačkog ispita, na autocesti A3 upravljao je automobilom BiH registracijskih pločica brzinom od 192 kilometra na sat. Zaustavila ga je posada policijskog presretača, i uručen mu je prekršajni nalog kojim mu je izrečena novčana kazna od 10.000 kuna i naplaćeno dvije trećine te kazne, kao i novčana kazna od 1000 kuna te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole (koju nema!?), na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od tri mjeseca. Ova će se odluka aktivirati u trenutku kada 34-godišnjak bude položio vozački ispit u svojoj domovini.

U 13.25 sati, 66-godišnji državljanin Bugarske upravljao je automobilom švicarskih registracija brzinom od 209 kilometara na sat, zbog čega mu je uručen prekršajni nalog kojim mu je izrečena novčana kazna od 5000 kuna i naplaćeno dvije trećine kazne te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Hrvatske u trajanju od mjesec dana. Istom kaznom sankcionirani su i 48-godišnji državljanin Njemačke koji je u 14.13 sati zatečen u upravljanju automobilom njemačkih registracijskih oznaka brzinom od 245 kilometara na sat, te 48-godišnji državljanin Srbije koji je u 15.27 sati zatečen kako upravlja automobilom srbijanskih registracija brzinom od 209 kilometara na sat. Svi kažnjeni vozači u povratku na željene destinacije morat će izbjegavati hrvatske ceste kao vozači.

- Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske i dalje će svakodnevno provoditi nadzor prometa na cestama radi povećanja razine sigurnosti u prometu. Sve sudionike u prometu pozivamo na oprez i poštivanje prometnih propisa da svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti, ali i život ostalih sudionika u prometu. Prometna nesreća može se dogoditi svakome. Budite oprezni prilikom sudjelovanja u prometu, poštujte prometne propise i čuvajte sebe i druge - poručuju iz policije. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike