Crna kronika
DOVRŠENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE

Otac osumnjičen za smrt dječaka
Objavljeno 9. lipnja, 2021.

Vezani članci

STRAVIČAN DOGAĐAJ U KNINU

U parkiranom automobilu pronađeno mrtvo dijete

Za smrt petogodišnjeg dječaka koji je pronađen mrtav u parkiranom automobilu u utorak u Kninu osumnjičen je njegov 34-godišnji otac. "Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom osumnjičenim za zanemarivanje i zlouporabu djetetovih prava sa smrtnom posljedicom. Utvrđeno je da je on 8. lipnja u jutarnjim satima u Kninu neodgovornim postupanjem prema svom djetetu grubo zanemario roditeljsku dužnost te time prouzročio njegovu smrt. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku - navode iz PU šibensko-kninske.

Nakon što je uhićen, 34-godišnjak je odveden u Županijsko državno odvjetništvu u Šibeniku, gdje je ispitan. Postoji osnova sumnje da 34-godišnjak oko 8 sati u Kninu zbog nepoznatih razloga nije odvezao dijete rođeno 2015. u dječji vrtić, nego ga je ostavio u zaključanom automobilu na parkiralištu, a kada je oko 15 sati, nakon suprugina poziva, otišao do automobila, zatekao je dijete bez svijesti te ga iznio iz automobila. Djelatnici Hitne pomoći pokušali su reanimirati dijete, no nisu uspjeli te je u 15.30 konstatirana njegova smrt.Državno odvjetništvo nakon ispitivanja 34-godišnjeg osumnjičenika nije predložilo određivanje istražnog zatvora jer je ocijenjeno kako za to nema zakonskih uvjeta. O daljnjem postupanju Državnog odvjetništva bit će odlučeno nakon što mu budu dostavljeni rezultati pregleda i obdukcije djeteta.

Kako neslužbeno doznaje internetski potral Šibenik.hr, 34-godišnjak je profesionalni vojnik u gardijskoj postrojbi smještenoj u Kninu. Otac je dječaka svako jutro prije posla, rano ujutro, vozio u vrtić. Tamo bi ga ostavio i otišao na radno mjesto u kninsku vojarnu. Tako su krenuli i u utorak ujutro, u BMW-u zatamnjenih stakala. Cijelo jutro dok je diječak bio u vozilu, nitko ga nije primijetio ni čuo. U blizini se obavljaju radovi, stalno rade neki bageri, pa se onuda malo i prolazi, nitko ga nije vidio. Možda se dijete i probudilo pa zvalo, ali ga nitko zbog buke strojeva nije mogao čuti. U Kninu je oko 14 sati tog kobnog dana temperatura iznosila 28 stupnjeva, ali ako je vozilo bilo dugo na suncu, temperatura u njegovoj unutrašnjosti može strahovito porasti i dijete može dehidrirati. Šibenski portal doznaje da je riječ o uzornoj obitelji, a oca cijene kao dobrog i pažljivog čovjeka, pravog profesionalca. S.Lacić



Djelatnici Hitne pomoći pokušali su reanimirati dijete, no nisu uspjeli
7 sati je šestogodišnjak, što je bilo kobno, ostao u zaključanom automobilu
Možda ste propustili...

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

NOVA ŽRTVA PREVARANATA JE 79-GODIŠNJAK

Zbog želje za kriptovalutom izgubio desetke tisuća eura

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

Najčitanije iz rubrike