Mozaik
SERIJA “HOUSE OF THE DRAGON” DONOSI PRIČU O TARGARYENU

Prequel “Igre prijestolja” u Hrvatskoj
Objavljeno 6. svibnja, 2021.
Nova serija "House of the Dragon", prequel hit-serije "Igra prijestolja", dijelom će se snimati u Hrvatskoj, javlja IMDb. Osim u Hrvatskoj serija će biti snimana i na Islandu, u Maroku te u Velikoj Britaniji, točnije, u Watfordu i Holywell Bayu, u Cornwallu, gdje je prošlog mjeseca izgrađen cijeli set. Priča nove serije fokusira se na kuću Targaryen i smještena je 300 godina prije događaja koje smo gledali u "Igri prijestolja", a temelji se na detaljima iz romana "Fire & Blood". Službeni Twitter profil serije potvrdio je kako je počela produkcija serije te da će prikazivanje početi na HBO 2022. godine.

U glavnim ulogama će biti Eve Best kao princeza Rhaenys Velaryon, Paddy Considine kao kralj Westerosa, Viserys Targaryen, Emma D’Arcy kao princeza Rhaenyra Targaryen i Matt Smith kao kraljev brat Daemon Targaryen.

"Igra prijestolja" snimana je na nekoliko lokacija u Hrvatskoj: u Dubrovniku, Splitu, Šibeniku, Trogiru i Makarskoj. Produkcija serije stigla je u Hrvatsku od druge sezone, nakon što je prva snimljena na Malti. Zahvaljujući tome dogodio se turistički bum, posebice u Dubrovniku, u koji su nahrupile tisuće obožavatelja serije, naravno, prije pandemije. Prema rezultatima studije provedene 2017., čak 244.415 turista posjetilo je Dubrovnik od 2012. do 2015. samo zbog "Igre prijestolja". Dakle, oko 60.000 ljudi godišnje dolazilo je samo zato što je ondje snimana serija. Analiza je pokazala da su fanovi serije za posjeta Dubrovniku u te četiri godine potrošili oko 126 milijuna eura. T.Kvorka
Možda ste propustili...

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

U NASTOJANJU DA SMANJI GUŽVE KOJE GUŠE GRAD NA KANALIMA

Venecija uvela prvu naplatu ulaska za turiste

Najčitanije iz rubrike