Sport
STRIJELCI OKUPIRALI PAMPAS

Dva Grand Prix turnira odlična su uvertira za EPSO
Objavljeno 4. svibnja, 2021.
Uz pridržavanje epidemioloških mjera, u četiri dana predviđeno odradili predstavnici 15 zemalja

Tri tjedna prije Europskog prvenstva Osijek je bio domaćin dvaju streljačkih Grand Prix natjecanja, koja su poslužila kao generalna proba prije glavnog događaja, 20. ovog mjeseca.

Zbog pandemije Pampas dugo nije bio krcat natjecateljima, koji su stigli iz ukupno 15 zemalja. Naravno, najbrojniji su bili domaći predstavnici, a došli su i strijelci iz Bugarske, Češke, Mađarske, Irana, Latvije, Malte, Portugala, San Marina, Luksemburga, Poljske, Rumunjske, Srbije, Slovačke i Slovenije. Većina njih ponovo će uskoro pohoditi slavonsku metropolu, a sada je testirala formu, koju valja i popraviti, ako je moguće, do početka borbe za euroodličja, ali i olimpijske kvote, koje će se također dijeliti na najvećem EPSO-u u povijesti.

Četiri dana "generalne probe" prošla su u najboljem redu, jer je uz testiranje streljane na mjestu događaja trebalo i provesti aktivne epidemiološke mjere, ipak su sigurnost i zdravlje sportaša ovoga trenutka glavna briga svakog organizatora. Grand Prix u pištolju i pušci na 25 i 50 metara te u gađanju letećih meta (trap i skeet) privukao je 300-tinjak natjecatelja, koji su u "novonormalnim" okolnostima uspješno odradili sve prema planu i programu.

U četvrtom izdanju GP puška/pištolj među osvajačima odličja bili si u hrvatski predstavnici, a evo onih koji su pucali i u finalima. U pušci 50 m trostav za juniorke finale je najbolje odradila Estera Herceg (445.7), koja je veliku borbu vodila s reprezentativnom kolegicom Amadeom Urbas (445.6). U istoj disciplini kod juniora drugi je završio Tvrto Vrcić (442.4), a osmi u finalu bio je član GSD-a Osijek 1784, Ronald Pitner (378.6). U trostavu kod seniorki srebro je uzela Snježana Pejčić (456.4).

Piste na Pampasu predviđene za gađanje letećih meta radile su punom parom. U trapu je nastup na GP-u bio ujedno i onaj za 2. kolo Kupa RH. Ana Baban (Osijek 1784) pogodila je 106 meta, što je bio deseti Grand Prix rezultat, ali najbolji u Kupu. Una Sedmak bila je treća (92), a Lorna Budai četvrta (61). Kod juniora Toni Gudelj bio je treći u Kupu (98), a imao je ukupno 69. rezultat. Nastupio je i seniorski dvojac osječkog Metka, 40. je bio Mario Arnold sa 105 “golubova”, koliko je naciljao i Dario Maršić. Janoš Karakaš (Osijek) pogodio je 84, a Aleksa Manojlović 70 meta. Dvostruku pobjedu kod seniora odnio je Josip Glasnović s 47 pogođenih meta u finalnom raspucavanju.

Nino Benčina
DVA PIŠTOLJAŠKA OSJEČKA ODLIČJA
Osječani su uzeli dva odličja u pištolju, Leon Luka Ćelić u onom na 25 metara centralnog paljenja s 570 krugova, a junior Leo Tumbas bio je treći na 25 metara (538). U pištolju na 50 metara nastupio je i njihov klupski kolega Uroš Kačavenda, koji je imao skroman nastup (527), a u istoj disciplini reprezentativni kolega Željko Posavec bio je drugi (549). Valja istaknuti i prvo mjesto Marte Zejković u pušci 50 m ležeći (623.5), a kod juniorki treća je bila Amadea Urbas (604.9). Sedmi rezultat (603.3) imala je Ivona Plavčić (Osijek), a kod seniora je Denis Tomašević (Bolman) bio 21. (613.2), tri mjesta bolji nego u trostavu (1139). U pištolju 25 m nastupila je i članica Osijeka 1784 Marijana Matea Štrbac (12. sa 560).
Možda ste propustili...

RALF SCHUMACHER: RED BULL ĆE NESTATI U PROSJEČNOSTI

Odlazak Adriana Neweya pokrenut će lavinu

TAMAS BOGNAR NA RUJEVICI

Mađar sudi derbi Rijeke i Dinama

BJELIN SPAČVA VINKOVCI DOČEKUJE VARAŽDIN 1930

Pobjeda bi mogla donijeti Europu u Vinkovce

Najčitanije iz rubrike