Novosti
INICIJATIVA PAPE FRANJE

Molitva za prestanak pandemije i u Voćinu
Objavljeno 3. svibnja, 2021.
Pandemija koronavirusa pogodila je sve segmente ljudskog života i zasigurno će ostati u povijesti zabilježena kao jedna od najvećih tragedija koje su zadesile čovječanstvo. Kako bi se spriječilo širenje bolesti ograničena su okupljanja svake vrste, pa i ona vjerske naravi. Zato će tijekom svibnja, na inicijativu pape Franje, iz trideset svjetskih svetišta Blažene Djevice Marije biti svaki dan predvođena sveta krunica pod geslom "Crkva se svesrdno moljaše Bogu", kako bi se izmolio prestanak pandemije.

Požeški biskup msgr. Antun Škvorčević, u skladu s Papinim pozivom, potaknuo je voditelje marijanskih svetišta u Požeškoj biskupiji, napose u Voćinu i Pleternici, da tijekom svibnja svakoga dana u 18 sati mole svetu krunicu na nakanu da prestane pandemija. U to vrijeme prvoga dana svibnja biskup Škvorčević sudjelovao je na pobožnosti u Gospinom svetištu u Voćinu, i zajedno s voditeljem svetišta vlč. Ivanom Ereizom, tajnikom vlč. Matejom Silukovićem i voćinskim vjernicima predvodio svetu krunicu. Biskup je rekao da će se vjernici diljem svijeta okupljati u Marijinim svetištima i molitvom svete krunice svjedočiti joj privrženost i ljubav na nakanu da prestane pandemija koronavirusa, svjedočeći tako blizinu i svima onima koji su pogođeni bolešću ili smrću svojih najbližih, "da i njima Marija majčinskom ljubavlju bude blizu te ih ohrabri i utješi u nevoljama, pomogne zdravlje duše i tijela".

Podsjetio je također na 2. svibnja prošle godine, kada je hodočastio Gospi Voćinskoj u znak zahvale za prestanak zabrane okupljanja u crkvama te je rekao da se moramo naučiti živjeti s mnogim nevoljama, i da je molitveni život jedno od najboljih sredstava za to. Podsjetio je i na važnost obiteljske molitve koja duhovno ispunjava i povezuje njezine članove, čini obitelj blagoslovljenom i ojačanom Božjom prisutnošću. P.Žarković
Možda ste propustili...