Sport
IZ MAKSIMIRA

Krznar: Želimo da se i dalje sve pita nas
Objavljeno 21. travnja, 2021.

Vezani članci

VELIKA VEČER U GRADSKOM VRTU

Susret važniji od drugih: Bijelo-plavi, cijeli je grad uz vas!

U srijedu se na travnjaku Gradskog vrta igra derbi koji bi mogao usmjeriti borbu za naslov prvaka Hrvatske. Nogometaši Osijeka bi pobjedom pitanje prvaka ostavili posve otvoreno, uspjeh Dinama značio bi kako je utrka za "jedinicu" možda i gotova.

- Svaka utakmica je sada važna. Ulazimo u seriju derbija, prvi je ovaj u osječkom Gradskom vrtu. Izuzetno smo motivirani, spremni pokazati cijeloj ligi da i dalje ne mislimo ispustiti ulogu lidera i mjesto na tablici - poručio je trener modrih nogometaša Damir Krznar, koji za susret s bijelo-plavima ne može računati na suspendiranog Bartona te već duže vrijeme ozlijeđenog Moharramija, a Gavranović još nije na maksimumu nakon oporavka od ozljede. No, unatoč tome, trener Dinama kaže kako je njegova momčad za nijansu bolja od Osijeka.

- Osijek je izuzetno stabilna momčad, zna igrati na rezultat. Prima jako malo golova, defenzivno je dobra, a naprijed ima "killera" kakav je Mierez. Vrlo su zasluženo na poziciji na kojoj jesu. U velikom su zanosu, imaju gard pobjednika, a mi smo naviknuli na velike utakmice i teške situacije. Vjerujemo kako smo za nijansu bolja momčad, ali to moramo pokazati na terenu. Dinamo ima pobjednički mentalitet i na njemu gradimo temelj svoje sportske prepotencije da se i dalje sve pita nas.

Krznar je istaknuo kako snažan Osijek tjera Dinamo da bude još bolji.

- Nas veseli izuzetno dobar Osijek ove sezone i što nam stvara pritisak iz utakmice u utakmicu jer to i nas tjera na nešto najbolje. Sigurno je da će to biti sraz trenutno dva najbolja kluba u Hrvatskoj. Nadam se da će biti i lijepa utakmica bez obzira na važnost i, naravno, vjerujem u našu pobjedu. Ipak, ne očekujemo da će u slučaju da pobijedimo Osijek sve dalje biti lagano. Tu su Hajduk, Rijeka, Gorica i još puno teških utakmica. Morat ćemo biti ozbiljni, studiozni i vrlo raspoloženi do samog kraja - zaključio je strateg Dinama. I. Li.

 
Standings provided by SofaScore LiveScore
Najčitanije iz rubrike