Regija
UZ POMOĆ ŽUPANIJE, KVALITETNIJI UVJETI ZA RAD

Sanirano krovište osnovne škole Lipovac
Objavljeno 13. travnja, 2021.
LIPOVAC

Završeni su opsežni radovi na sanaciji krovišta zgrade OŠ Lipovac. Projektom obnove krovišta riješen je dugogodišnji problem propuštanja vlage na pojedinim dijelovima zgrade. Rekonstrukcija krovišta od 1421 metar kvadratni uključila je i izmjenu dotrajale građe i postavljanje novog crijepa. Time je riješen kvalitetni pokrov koji jamči dugogodišnju sigurnost o pitanju zaštite od padalina.

Uz radove na krovu provedena je i sanacija vertikalnih i horizontalnih dijelova za odvodnju oborina. Na taj je način eliminirano probijanje vlage u dijelu zgrade i nekim učionicama, a istim projektom obuhvaćena je i ugradnja novog sustava zaštite od groma te je riješeno dugogodišnje pitanje tehničke ispravnosti objekta. Ukupna vrijednost rekonstrukcije krovišta iznosila je 651.810,21 kunu. Od toga je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije financiralo iznos od 200.000 kuna, a Vukovarsko-srijemska županija osigurala je ostatak iznosa od 451.810,21 kunu.

Zadovoljstvo završenim radovima na školi nije krio ni ravnatelj Grgur Jurković, koji je zahvalio Vukovarsko-srijemskoj županiji na velikoj pomoći.

- Županija je i ovaj put prepoznala važnost kapitalnog ulaganja u zgradu osnovne škole s ciljem poboljšanja uvjeta za rad svih djelatnika škole. Posebno bih želio istaknuti kako će sada boravak učenika u školi biti puno sigurniji i ugodniji. Osim toga, u mjestima poput Lipovca, upravo je škola središnje mjesto svih kulturnih događanja, tako da su obnovom krovišta izrazito zadovoljni i mještani. Škola će opet biti mjesto svih naših druženja i održavanja manifestacija - rekao je Jurković. M.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike