Mozaik
LUKSUZNI BRODOVI IPAK PLOVE

Krstarenja bez cilja - turistički hit Singapura
Objavljeno 8. travnja, 2021.
Na krstarenja bez cilja odvažilo se oko 120.000 putnika, uz manju popunjenost, ali i uz stroge zdravstvene protokole

Singapur trenutačno organizira trećinu svjetskih krstarenja zahvaljujući golemom uspjehu “krstarenja bez cilja” u vrijeme ogromne krize u turizmu koju je prouzročila pandemija koronavirusa. Krstarenja nisu popularna u mnogim dijelovima svijeta zbog pandemije koronavirusa jer su u njezinu početku upravo kruzeri bili među najvećim žarištima zaraze.

U studenome Singapur je građanima ponudio krstarenja luksuznim brodovima koji nigdje ne pristaju, u trajanju od samo nekoliko dana, priopćila je agencija za turizam STB. Singapur je ove godine imao relativno malo domaćih slučajeva zaraze COVID-19. Singapur ima 5,7 milijuna stanovnika koji ne smiju napuštati zemlju radi razonode, pa praznike provode kod kuće, a neki se odlučuju i na kampiranje u zatvorenom. Singapurski turizam teško je pogođen pandemijom i prošle je godine zabilježio pad broja turista za 86 posto.

Na krstarenja bez cilja odvažilo se oko 120.000 putnika, uz manju popunjenost i stroge zdravstvene protokole. Očekuje se da će Karibi od lipnja dopustiti polazak brodova za kružna putovanja iz svojih luka, a američki Centar za bolesti zadržao je stroge zabrane takvih putovanja s polazišnom točkom u SAD-u, navodi Reuters. Prema Međunarodnom udruženju Cruise Lines, nekoliko kružnih putovanja organizirano je u dijelovima Europe, Azije i južnog Pacifika.

Royal Caribbean priopćio je u travnju da će zbog “velike potražnje” produljiti sezonu u Singapuru za svoj brod Quantum of the Seas do listopada. Genting Cruise Lines i Royal Caribbean pokrenuli su probna krstarenja krajem prošle godine. U sljedećih nekoliko mjeseci krstarenja će prema procjeni turističkih stručnjaka ponovo krenuti i na Karibima i na Mediteranu. H
Možda ste propustili...

VLASNICI AUTOPRAONICA TRLJAJU RUKE

Saharski pijesak “okupirao” Atenu

D., ŽELJEZNE PILULE I EXTROFT DIJELIT ĆE POZORNICU S VELIKANIMA

Na INmusic festivalu #16 predstavit će se čak tri izvrsna Superval benda

Najčitanije iz rubrike