Crna kronika
PRIJAVLJEN 57-GODIŠNJI MUŠKARAC IZ NAŠICA

U psećoj kućici skrivao oružje
Objavljeno 25. ožujka, 2021.
U psećoj kućici skrivao mine, bombe, automatsku pušku, 1000 komada streljiva...
Neobična mjesta građani odabiru za skrivanje zabranjenih stvari. Tako je 57-godišnjak iz Našica bombe i drugo oružje sakrio u - pseću kućicu. Policija je detaljnom pretragom njegove kuće oružje ipak pronašla, pa je 57-godišnjak kazneno prijavljen. Kako doznajemo, prošloga petka našički su policajci provodili kriminalističko istraživanje u okviru kojega su pretražili obiteljsku kuću i druge prostorije koima se koristi 57-godišnjak.

- Pregledom dvorišta u kućici za psa pronađena je veća količina oružja i eksplozivnih tvari - dvije antimagnetne mine, dvije ručne bombe, deset elektrodetonatorskih kapisli, 16 detonatorskih kapisli, pet metara sporogorećeg univerzalnog štapina, automatska puška AK-47, dvije SMB torbice s četiri spremnika. Pronađeni su i setovi za čišćenje, bočice s uljem i tromblonskim nastavcima za automatsku pušku, 1000 komada streljiva raznog kalibra i spremnik za malokalibarski pištolj. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja sumnja se da je 57-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo "nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari". Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

U kolovozu prošle godine u baranjskom mjestu Suza 39-godišnjakinja je, također u psećoj kućici, pronašla tromblonsku minu M-76. Žena je, čisteći dvorište, odlučila pregledati pseću kućicu, u kojoj je pronašla opasnu minu, koja, srećom, nije eksplodirala. Odmah je pozvala policiju i policijski pirotehničar preuzeo je tromblon. Žena nije prijavljena jer je dobrovoljno vratila oružje.

Prije nekoliko godina policija je osumnjičila muškarca iz malog mjesta nedaleko od Velike Gorice da je od 1995. do 2010. godine kupovao i nabavljao oružje preko raznih oglasnika, a onda ga skrivao oko kuće. Dio arsenala pronađen je u drvenoj bačvi koju je zakopao u zemlju, a dio je bio u prepravljenom krovu - pseće kućice.

Da se bombe mogu sakriti na najneočekivanijim mjestima, potvrđuje i primjer dosjetljivog 49-godišnjeg Valpovčanina. On je u plinsko-strujnom štednjaku sakrio dvije ručne bombe i tri metra sporogorućeg štapina!? Sakrio ih je u ladici štednjaka, a njegova supruga cijelo je vrijeme kuhala na njemu! S.Lacić
Možda ste propustili...

POLICIJA POZIVA GRAĐANE DA VRATE ORUŽJE

Pronašao minu radeći u polju

POLICIJA BIH, HRVATSKE I EUROPOL

Velika akcija protiv krijumčara ilegalaca

ČEKA SE NALAZ OBDUKCIJE

Ukrajinac ubijen, još ne znaju kako

Najčitanije iz rubrike