Mozaik
PRODUKCIJSKA KUĆA DRUGI PLAN

Nova krimiserija “Šutnja”
snimat će se i u Osijeku
Objavljeno 24. ožujka, 2021.
Produkcijska kuća Drugi plan u Zagrebu je prošlog tjedna za potrebe Hrvatske radiotelevizije počela snimanje nove dramske kriminalistička serije "Šutnja". Radnja serije smještena je u Osijek i Kijev, a problemi dječje prostitucije i trgovine bijelim robljem vješto su isprepleteni s preispitivanjem intimnih odnosa, gubicima i traumama glavnih junaka te ekonomskom i socijalnom slikom tranzicijskih društava. Ovu potresnu priču o dječjoj prostituciji i bijelom roblju, prema romanima Drage Hedla, režira višestruko nagrađivani Dalibor Matanić. Dječja prostitucija i trgovina bijelim robljem teme iz Hedlovih romana "Izborna Šutnja", "Ispovjedna tajna" i "Kijevska piletina", pletu mrežu koju junaci pokušavaju raspetljati. Inspektor Kovač postaje potpuno opsjednut istragom.

- To zlo koje čovjek na jedan gotovo paranormalni način osjeti i namiriše, u jednom trenutku kada ga to sve stuče sa svih strana, prelomi to, ostane na nogama i odluči to razotkriti i istjerati do kraja - kaže Darko Milas, koji tumači ulogu inspektora Kovača.

Sandra Lončarić utjelovila je inspektoricu Vesnu Horak koja se u mladosti susretala sa sličnim problemima kao djevojke koje sada istražuje. Serija će se snimati u Zagrebu, Osijeku i Kijevu od ožujka do lipnja, a svih šest epizoda bit će spremne za emitiranje do jeseni. Glavni glumci u seriji su: Goran Bogdan, Leon Lučev, Darko Milas, Sandra Lončarić i trenutačno najveća ukrajinska glumačka zvijezda Kseniya Mishina. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike