Novosti
OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Projekti na dobrobit zajednice
Objavljeno 27. veljače, 2021.
Osječko-baranjska županija u svom samoupravnom djelokrugu inicijator je, kreator, pa i financijski podupiratelj brojnih projekta koji potiču i pridonose svekolikom boljitku življenja u najvećoj slavonskoj županiji i jednoj od najvećih hrvatskih županija općenito.

U ovom prilogu predstavljamo tri, od cijelog niza projekta koji se realiziraju. Dva su klasično investicijski povezana uz graditeljski sektor, treći je pak jedinstven projekt u cijeloj Hrvatskoj. Riječ je o “Školskom obroku za sve”, projektu kojim se svim učenicima osnovnih škola na području županije osigurava besplatan obrok u školi.

Postojeća srednja škola u Donjem Miholjcu jedna je, zbog dotrajalosti, od najnesigurnijih objekata u Hrvatskoj u kojoj se svakodnevno provodi obrazovanje. No ne zadugo, 2019. godine usuglašen je tekst Sporazuma o sufinanciranju između Ministarstva znanosti i obrazovanja, Grada Donjeg Miholjca i Osječko-baranjske županije te je utvrđen rok izvođenja radova od 650 dana.

Naposljetku, tu je i projekt kojim će se Osječko-baranjska županija i Osijek brendirati u smislu pozitivnog i poticajnog poduzetničkog okruženja. Gospodarski centar u Osijeku ima za cilj razvoj nove poslovne infrastrukture koja će podići gospodarsku vidljivost regije i unaprijediti poduzetničku klimu, osigurati prostore za gospodarske manifestacije i sajmove, kongresna događanja te time povećati gospodarsku aktivnost Osječko-baranjske županije, a i šire. Inicijator i nositelj projekta je Osječko-baranjska županija, a zemljište na kojem će se graditi u vlasništvu je Grada Osijeka. D. Kuštro
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike