Mozaik
USKORO ĆE SVI BITI DOSTUPNI NA YOUTUBE KANALU

Stižu nastupi s Rock&Offa
Objavljeno 26. veljače, 2021.
Prvi su u nizu već objavljeni sjajni nastupi Zvjezdana Ružića i Irene Žilić

Treće izdanje nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off, održano 4. veljače u zagrebačkoj Tvornici kulture, obilježili su sjajni nastupi koje je publika mogla pratiti isključivo preko streama. Dodjela nagrade održana je u skladu s epidemiološkim mjerama, a kako bi istaknuli važnost svirki uživo te pokušali dočarati sjajnu atmosferu s dodjele nagrada, organizatori su sve nastupe odlučili podijeliti s publikom. U iduća dva tjedna objavit će se svi nastupi s dodjele nagrade. Svi koncerti uskoro će biti dostupni na službenom YouTube kanalu Rock&Offa.

Vratila se nada
Na dodjeli nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off nastupili su Alejuandro Buendija, BluVinil, Boris Štok, Irena Žilić, Je Veux, Mark Mrakovčić, Nika Turković, One Possible Option i pijanist Zvjezdan Ružić, čiji je nastup prvi objavljen.

- Sve mi se na tren učinilo kao nekad, prije svih ovih zabrana. Večer koja mi je toliko nahranila dušu, ne samo zbog nominacije koju sam s "Pianotronom" imao za jazz-izvođača godine, nego i zbog činjenice da sam upravo te večeri pred strukom prezentirao skladbu kojom sam najavio novu eru "Pianotrona", novi album, u još luđim bojama, razigranijim notama. Jednako sam uživao slušati kolege koji su nastupili, veseliti se za njihove nagrade, a sve to bilo je popraćeno tako lijepom scenom, vintage rasvjetom koja je čitavoj Tvornici kulture na nekoliko sati vratila život, sjaj koji u ovim danima tamo, kao i u ostalim dvoranama Hrvatske i svijeta, nažalost, već dugo ne postoji. Ova večer vratila mi je nadu da se uskoro vraćamo na pozornicu, tamo gdje smo mi glazbenici doma, gdje stvaramo, dok dijelimo, kad živimo - a živimo dok smo na pozornici, ispred svoje publike - rekao je Ružić nakon nastupa.

Potom je izišao nastup Irene Žilić, jedne od naših najcjenjenijih kantautorica, koja je na prošlogodišnjoj dodjeli nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off osvojila je titulu "Pop&Off" izvođača godine, a treće izdanje nagrade uveličala je svojim nastupom.

Nastup na krovu
Irena je na dodjeli izvela pjesmu "387" s hvaljenog EP-a "Small Hours", no umjesto na pozornici Tvornice kulture, nastupila je na krovu nebodera na zagrebačkom Vrbiku. Odlična atmosfera i svjetla grada sjajno su se uklopila u Ireninu izvedbu koja je mnoge na dodjeli ostavila bez daha.

- U potpunom nedostatku druženja i koncerata prošle i ove godine, Rock&Off dodjela je bila rijetka prilika za doživjeti live nastupe. Bio je užitak snimati video u potpuno drugačijem ambijentu i sudjelovati u takvoj izvedbi te mi je drago da sam imala priliku biti dio toga - rekla je Irena Žilić nakon nastupa.

Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, organizator nagrade je Unison, koproducenti su Tvornica kulture i Unison te glavni sponzor Iskon.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

POVRATAK NA SCENU KAO EKSPERIMENTALNI DUO

Libar je objavio EP “Nova zemlja”

Najčitanije iz rubrike