Crna kronika
TJERAO GA DA RADI NA FARMI I FIZIČKI GA KAŽNJAVAO

Podravski je poljoprivrednik optužen zbog ropstva
Objavljeno 24. veljače, 2021.
Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je optužnicu zbog ropstva protiv 67-godišnjaka koji je na svom imanju u Podravini iskorištavao 50-godišnjaka i tjerao ga na teške poslove bez naknade. Optužnicom se okrivljenog 67-godišnjaka tereti da je od početka 2012. do kolovoza 2020. na svojem poljoprivrednom gospodarstvu u okolici Koprivnice, kršeći odredbe Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda i odredbe Povelje Europske unije o temeljnim pravima, iskoristio teške prilike i siromaštvo 50-godišnjeg oštećenika te ga prisilio da mu svakodnevno obavlja teške fizičke poslove bez ikakve novčane naknade, izvijestilo je tužiteljstvo.

Okrivljeniku se na teret stavlja i da oštećeniku nije ishodio zdravstvenu zaštitu niti mu osigurao osnovne higijenske uvjete za život, kao i da mu je ograničio slobodu kretanja i socijalne kontakte te ga fizički kažnjavao, čime je uspostavio potpunu pokornost i kontrolu nad njegovim životom te postupao s njime kao sa svojim vlasništvom.

Iako u Državnom odvjetništvu nisu otkrili identitet osoba, još nakon pokretanja istrage, koja je rezultirala optužnicom, neslužbeno se doznalo da je optuženik vlasnik farme u Novigradu Podravskom, a oštećenik podrijetlom iz susjednog mjesta Javorovca. Prije optužnice 67-godišnjak je nakon kriminalističkog istraživanja kazneno prijavljen od djelatnika Policijske uprave koprivničko-križevačke, koji su pokrenuli istragu nakon dojave o ropstvu u Novigradu Podravskom. H
Možda ste propustili...

PRAVOMOĆNA PRESUDA ZA UBOJSTVO U BUDROVCIMA KOD ĐAKOVA

Ubojici prijatelja kazna je s deset smanjena na osam godina zatvora

POTVRDA PRESUDE

Ubojici bebe 11 godina

Najčitanije iz rubrike