Regija
(NE)OČEKIVANI OBRAT UOČI LOKALNIH IZBORA

Damir Juzbašić podnio ostavku na mjesto predsjednika GO HDZ-a Županje
Objavljeno 22. veljače, 2021.

Iako je još jutros, zamoljen za komentar vezan uz kandidaturu za gradonačelnika Županje na predstojećim lokalnim izborima, za Glas Slavonije kratko kazao da traju konzultacije u stranci, novoizabrani predsjednik GO HDZ-a Županje Damir Juzbašić, tijekom dana je podnio ostavku na tu dužnost. Informaciju nam je večeras potvrdio potpredsjednik HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić. Juzbašić je nedavno ponovno imenovan za čelnog čovjeka Ravnateljstva za robne zalihe i u ostavci upućenoj predsjedniku ŽO HDZ-a VSŽ-a pojasnio je razloge svoje ostavke.
- Dužnost koju obnaša nije nimalo laka, zahtjeva stalni angažman i na potresom pogođenom području Banovine, što znači odsustvo iz grada, zbog čega se ne može posvetiti politici. Ne može kvalitetno voditi stranku, pogotovo sada u predizborno vrijeme, što je vrlo bitno, jer nije svakodnevno prisutan na terenu. Stoga je donio takvu odluku, što poštujemo i smatramo korektnim – zaključio je Dekanić.
Sada slijedi izbor povjerenika koji će sazvati Gradski odbor HDZ-a Županje, a koji će potom odlučiti o kandidatima za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika na svibanjskim izborima.
Ubrzo nakon lokalnih izbora, prema stranačkom Statutu, bit će održani i unutarstranački izbori. Obzirom na to da se kandidat za gradonačelnika Županje birao između Damira Juzbašića i aktualnog gradonačelnika Davora Miličevića, očekuje se da će GO HDZ-a dati povjerenje Miličeviću koji će, ako u svibnju dobije potporu birača, voditi Županju i u petom mandatu.
Komentar od sada već bivšeg predsjednika županjskog HDZ-a Damira Juzbašića sinoć nismo uspjeli dobiti, nije odgovarao na poziv.


Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ

Možda ste propustili...

NASTAVAK DRŽAVNOG LIDRANA - DOMAĆIN VINKOVAČKA GIMNAZIJA

Svoje umijeće u literarnom, dramskom i novinarskom radu pokazuju srednjoškolci

ZAVRŠENA AKCIJA UDVDR-A SLATINA

Pedijatrijskoj ordinaciji uručen CRP analizator

DO VALENSA I IZ OSIJEKA I SL. BRODA

Vikend uz glazbu, craft pivo, stare vinile, stripove

Najčitanije iz rubrike