Sport
JOŠ JEDNA TUŽNA VIJEST

Preminuo legendarni Zlatko Saračević
Objavljeno 22. veljače, 2021.
Ubojita ljevica iz Banja Luke preminuo u Koprivnici nakon što mu je pozlilo poslije pobjede Podravke nad Lokomotivom
Legenda hrvatskog rukometa i trener Podravka Vegete Zlatan Zlatko Saračević (59) umro je u bolnici u Koprivnici nakon što mu je pozlilo poslije utakmice protiv Lokomotive. Podravka je u najvećem derbiju hrvatskog ženskog rukometa u Koprivnici pobijedila Lokomotivu s 32:29 i napravila veliki korak prema novom naslovu prvakinja. Saračević se radovao pobjedi svojih igračica, no nakon utakmice mu je pozlilo nakon čega je hitno prevezen u koprivničku bolnicu. Nažalost, iz Koprivnice je stigla najgora vijest. Saračević je preminuo nakon što nije uspio pokušaj oživljavanja.
Ljevica iz Banja Luke

Saračević je rođen 5. srpnja 1961 u Banja Luci, a s jugoslavenskom reprezentacijom osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom pvenstvu u Švicarskoj 1986. i brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. U dresu hrvatske reprezentacije bio je olimpijski pobjednik iz Atlante 1996., svjetski doprvak sa SP-a na Islandu 1995., osvajač brončane medalje na Europskom prvenstvu u Portugalu 1994. i zlata na Mediteranskim igrama 1993. u Languedoc-Roussillonu. Kao član hrvatske reprezentacije 1996. godine dobitnik je Državne nagrade za šport "Franjo Bučar". Tijekom trenerske karijere vodio je Zamet, Nyíregyhazi, Čelik, Dubrovnik, PPD Zagreb, te Podravka Vegetu, a bio je i u stožeru muške hrvatske rukometne reprezentacije. Rukometni ljubitelji pamtit će ga po ubojitoj ljevici kojom je "parao" mreže.


- Znaš osjećaj kada ti lopta prijeđe preko ruke i završi u rašljama, a cijela klupa skoči i viče bravo majstore. A ti misliš, budalo jedna, a jes imao sreće, govorio nam je jednom Sarač, u vrijeme dok je bio u "novinarskim vodama" kao komentator RTL televizije. Bio je vrlo jednostavan tip, Ničim nije odskakao i pokazivao kako se radi o svjetskom i olimpijskom prvaku. Osim pričama iz karijere, koje je uvijek začinio kojom zanimljivosti. Baš kao nedavno od Đorđa Balaševića, danas se od Saračevića opraštaju mediji, rukometni klubovi, prijatelji iz cijele bivše Jugoslavije.
Mediji o Saraču


Vijest o smrti hrvatskog rukometnog velikana Zlatka Saračevića (59) objavili su brojni mediji s prostora bivše države.
Slovenska novinska agencija STA je objavila kako je "u Koprivnici u 60. godini umro legendarni hrvatski rukometaš Zlatko Saračević,"


Navodi se kako je Saračević s hrvatskom reprezentacijom 1996. osvojio naslov olimpijskog prvaka, dok je s Jugoslavijom bio svjetski prvak 1986.


Delo uz vijest o njegovoj smrti navodi kako je "Saračević bio je poznanik mnogih slovenskih rukometaša i momčadi. Te kako je 2018. godine sudjelovao u predstavljanju SEHA lige."


Sarajevsko Oslobođenje piše kako je "velikan hrvatskog rukometa preminuo nakon utakmice," dok je Avaz objavio kako je "preminuo svjetski prvak i legendarni Banjalučanin Zlatko Saračević".


"Saračević je profesionalnu karijeru počeo u Borcu i već tamo je pokazao da je jedan od najboljih rukometaša Jugoslavije iz osamdesetih godina," piše Avaz opisujući Saračevićev sportski put.


Tanjug navodi kako je umro legendarni jugoslavenski i hrvatski rukometaš i trener Podravke Zlatko Saračević, dok je Beta objavila kako je umro jedan od najboljih jugoslavenskih i hrvatskih rukometaša.


"Saračević je s reprezentacijom Jugoslavije osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Švicarskoj 1986. i brončanu na OI u Seulu 1988. godine. Velike sportske rezultate nastavio je nizati i nakon raspada Jugoslavije. S hrvatskom reprezentacijom bio je olimpijski pobjednik u Atlanti 1996. godine, a u dresu hrvatske reprezentacije osvojio je i brončanu medalju na EP- u Portugalu 1994, a godinu kasnije i srebrnu medalju na SP na Islandu, navodi agencija Beta.


Portal handball-planet navodi "šokantnu vijesti iz Hrvatske, legendarni Zlatko Saračevič je umro nakon utakmice".


Portal hand-news dodao je kako je "hrvatska legenda Zlatko Saračević umro u 59. godini od srčanog udara nakon utakmice.


"Olimpijski prvak iz Atlante i svjetski prvak iz 1986. u Francuskoj je igrao sedam godina. Stigao je 1990. u Bordeaux i bio je otkriće sezone. Potom je nosio dres Nîmesa, Creteila i Istresa prije nego što se vratio u Zagreb."


Vijest o Saračevićevoj smrt objavio je i francuski L‘Equipe.


"Bio je legendarni igrač prije nego što je postao priznati trener," prenosi francuski list navodeći kako je Saračević u Francuskoj proveo sedam godina.


Oglasio se Borac, klub u kojem je Saračević počeo karijeru.
"Nažalost, otišao je još jedan banjalučki rukometni velikan. Zlatko Saračević, nekadašnji rukometaš Borca i reprezentativac Jugoslavije, osvajač zlatnih medalja na svjetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama, jedan od najboljih desnih bekova svijeta, preminuo je večeras u Koprivnici od srčanog udara. Hina/K.L.
Možda ste propustili...

U OSJEČKOM PERIVOJU SPREMAJU SE ZA MEĐUNARODNI TURNIR

Osijek Open i ove će godine okupiti brojno i vrlo dobro tenisko društvo

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

Najčitanije iz rubrike