Mozaik
ONLINE KINO ISTRA

Novi naslovi u ponudi, među njima i “Tusta”
Objavljeno 19. veljače, 2021.
Pregršt novih filmova u ponudi je još jednog izdanja Kina Istra i ovaj put online, u očekivanju prvih projekcija uživo. "Tusta", dokumentarac o ikonama punkerske Istre, KUD-u Idijoti, jedan je od četiri filma s kojima projekt Kino Istra ulazi u svoje drugo online izdanje. Uz "Tustu" redatelja Andreja Korovljeva, na programu su i novi naslovi, podjednako namijenjeni mladoj i najširoj publici. Kino Istra/Cinema Istria projekt je koji donosi cjelogodišnji filmski program u 12 gradova i mjesta Istre. Cilj projekta je donijeti kvalitetan filmski program u istarska mjesta koja nemaju aktivne kinodvorane s namjerom da podsjeti na vrijeme kad su kina bila omiljena i masovna zabava.

Osim filma o Tusti, tu je i španjolski film “Vlast”, Rodriga Sorogoyena, politički triler koji nas vodi u univerzalno prepoznatljiv svijet moći, beskrupuloznosti i korupcije. Ovaj je film 2019. godine osvojio čak sedam španjolskih nagrada Goja. Australski film “Crveni pas: Početak” Kriva Stendersa jedan je od onih filmova koji obilježe djetinjstvo i pamte se cijeli život. Priča o ljupkom crvenom psu koji luta australskim prostranstvima tražeći svog prvog gazdu i uspijeva se uvući u srca svih koje usput sreće. Slovenski film “Koyaa” Kolje Saksida, uspješnica slovenskog majstora lutkarske animacije Kolje Sakside, prikazan je na brojnim filmskim festivalima te je djeci diljem svijeta izmamio osmijehe. Tu je i “Corti a ponte”, izbor 12 kratkih animiranih filmova za cijelu obitelj, preuzetih s istoimenog festivala u Veneciji. T.K.
CIJENA I ADRESA
Filmovi u online Kinu Istra pušteni su 19. veljače i bit će dostupni sve do 28. veljače 2021., uz mogućnost pristupa filmovima i iz Hrvatske i iz Slovenije. Cijena najma jednog filma na vrijeme od 24 sata je 15 kuna (dva eura), a cijena paketa od pet filmova je 37,50 (pet eura). Kino Istra online možete pronaći na internetskoj poveznici: https://cinesquare.net/onlinefestivals#/kinoistra.
Možda ste propustili...

U POSLJEDNJOJ OVOSEZONSKOJ EMISIJI “RAZGOVOR S RAZLOGOM”

Gost je redatelj Vinko Brešan

U POLUFINALU SHOWA NASTUPAJU POSEBNI GOSTI

Prljavo kazalište u “Zvijezde pjevaju”

U NOVOJ SEZONI “MASTERCHEFA”

U žiriju je i slavonski kuhar Goran Kočiš

Najčitanije iz rubrike