Ekonomija
BRAČNI PAR IVANA I BRANKO ŽULJ IZ VALPOVA

Vlastitom ušteđevinom i uz pomoć roditelja osigurali radna mjesta sebi i zaposlili još četiri djelatnika
Objavljeno 3. veljače, 2021.
Da uplovljavanje u samostalne poduzetničke vode nije ni jednostavan ni lak pothvat najbolji su primjer mladi bračni par Ivana i Branko Žulj iz Valpova, koji su u Valpovštini odlučili pokrenuti prvu taksi-službu koju su nazvali – “Taxi Panda“, a koja je ime dobila po nadimku vlasnice Ivane iz djevojačkih dana. Gotovo tri godine nakon toga vlasnici se i dalje bore za svoje mjesto pod suncem na neumoljivom tržišnom nebu i s optimizmom očekuju dane koji dolaze. A njihova priča počela je sasvim slučajno. Naime, kako je Branko jedno duže vrijeme bio u mirovnoj misiji izvan Hrvatske, gdje se često koristio taksijem, neko vrijeme pomno su osluškivali što se na domaćem tržištu najviše traži i napokon priliku vidjeli u činjenici da sve veći broj njihovih sugrađana Valpovštine starije životne dobi koji nemaju vlastiti automobil muku muči kako doći do susjednih gradova ili pak do Osijeka na liječničke preglede, rješavanje administrativnih poslova i drugo. “S obzirom na to da su se posljednjih nekoliko godina iznimno prorijedile ili su pak i ukinute mnoge autobusne linije kojima su naši građani dotada dolazili do svojih odredišta, te su potrebe za uslugama prijevoza iznimno porasle, došli smo na ideju da u Valpovštini ustrojimo taksi-službu. Imali smo na umu službu koja bi bila na usluzi građanima u svako doba dana, a uz koju bismo mi pokrenuli posao te osigurali radno mjesto sebi i pomogli još nekome da se zaposli“, priča nam vlasnica tvrtke Ivana, koja je zajedno sa suprugom u vrijeme pokretanja tvrtke 2018. godine vlastitu ušteđevinu uz pomoć roditelja uložila u kupnju prvih dvaju auta za potrebe taksi-službe.

Priča o njima počela se sve više širiti i na njihovo veliko iznenađenje, vrlo brzo su morali kupiti još jedno vozilo, tako da su u njihovu voznom parku danas ukupno tri nova vozila, tvrtka ima četiri zaposlena radnika i tri studenta koji rade po potrebi preko studentskih ugovora. Sjedište i ured tvrtke nalaze u Poduzetničkom inkubatoru “Polet“ u Belišću.

U tvrtki naglašavaju kako su im primarne vožnje na području Valpovštine, odnosno Valpova i Belišća te susjednih mjesta, no prema potrebi i zahtjevima putnika voze i do Zagreba, Beograda, Budimpešte… Zbog sigurnosti putnika, sva se vozila svakodnevno dezinficiraju, a svi putnici u vozilu moraju imati zaštitnu masku. Za najmlađe putnike imaju osiguranu anatomsku dječju sjedalicu.

Kako im je želja u budućnosti što većem broju građana približiti svoje usluge, u Taxi-Pandi kažu da im je iznimno važna impresija, pohvala ili pak sugestija svakog njihovog klijenta. Stoga se i danas s velikom radošću još uvijek sjećaju jedne svoje putnice iz valpovačkog prigradskog naselja koja je nedugo nakon pokretanja taksi-službe i korištenja prve usluge vožnje dugo i uporno tražila broj vlasnice tvrtke. Nakon što ga je napokon našla i nazvala vlasnicu, uz riječi zahvale izrazila je zadovoljstvo što je netko i na ovom području odlučio otvoriti tvrtku takvog tipa. L.Aničić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike