Regija
REGIONALNA KLAONICA I RASJEKAONICA

Poticaj stočarstvu i mesnoj industriji
Objavljeno 18. siječnja, 2021.
ČAĐAVICA


U budućnosti će se u Čađavici i Otoku izgraditi regionalne klaonice s rasjekaonicom mesa i hladnjačom. Općina Čađavica i grad Otok, uz Virovitičko-podravsku županiju, partneri su projekta kojem je nositelj Vukovarsko-srijemska županija, a kojim će se prvo izraditi projektno-tehnička dokumentacija, a potom će se sagraditi i opremiti dvije klaonice i prateći pogon za preradu i skladištenje mesa na području Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske županije, odnosno u Otoku i Čađavici.


S tim u vezi u Čađavici je potpisan ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije za gradnju regionalne klaonice s rasjekaonicom mesa i hladnjačom u Čađavici. Ugovor je s načelnikom Općine Čađavica, Mirkom Rončevićem, potpisao u ime tvrtke Statera d.o.o. Osijek Denis Škugor.
U Čađavici su, pak, u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom i županijskom razvojnom agencijom VIDRA, izradili studiju isplativosti te se došlo do zaključka da bi jedna takva mala klaonica bila potrebna i Čađavici i Virovitičko-podravskoj županiji i Slavoniji. Cilj je ovim projektom potaknuti razvoj mesne industrije i stočarske proizvodnje na području Slavonije, ali i šire.


Dijana Stanić Rešicki
Ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije potpisan je s tvrtkom Statera iz Osijeka
Možda ste propustili...

AKUMULACIJA ŠVAJCERIJA OD 22 MILIJUNA KUNA

Zaštita od velikih poplava

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAFAEL SPAJIĆ ISPUNIO OBEĆANJE

Humani street nogometaš stipendirat će kuharicu

2

GRADIT ĆE “AUTOCESTU BUDUĆNOSTI”

Brzi internet dobit će 5613 kućanstava u osam općina

3

ČLANOVI GRADSKOG ODBORA ODLUČILI:

Davor Miličević kandidat je HDZ-a za gradonačelnika Županje