Regija
POSTAVLJEN JE NOVI, S NAJSUVREMENIJOM TEHNOLOGIJOM

Pojedini građani smatraju da digitalni ekran na trgu nema nikakvu svrhu, i ne žele ga
Objavljeno 19. prosinca, 2020.
ŽUPANJA

Pojedini građani Županje, posebice oni koji žive u okolnim stambenim zgradama, negoduju zbog velikog LED digitalnog ekrana postavljenog na središnjem gradskom trgu. Smatraju da ničemu ne služi, da se ne uklapa u taj prostor i pitaju se koja je uopće njegova svrha.

- Svih proteklih godina nikada nismo vidjeli da je nečemu poslužio, samo vrti nekoliko reklama, koje nitko od prolaznika i ne gleda. Bliješti, zrači i za njim nema baš nikakve potrebe. Posljednjih mjeseci nije bio u funkciji i poradovali smo se da će konačno biti uklonjen i da će trg prodisati, jer takvi dekori doista mu ne trebaju. A onda je prije nekoliko dana, na našu žalost, ponovno proradio – požalili su nam se stanari obližnje zgrade.

Reklamni LED digitalni ekran, s kompletnom opremom za reprodukciju prijenosa događanja na trgu, Grad je kupio 2014. od tvrtke Narcor po cijeni od 350.000 kuna bez PDV-a, a angažiran je i ovlašteni sudski vještak za elektrotehniku. Na sjednici Gradskog vijeća istaknuto je da su stručne službe procijenile da je ekran potreban, da trgu daje poseban ‘štih‘ i da će njime Grad uštedjeti sredstva koja troši za reklamiranje, prije svega u vrijeme Šokačkog sijela, a moći će dodatno zaraditi i od drugih oglašivača. Povjeren je na upravljanje gradskoj tvrtki Stanobiro. Direktor Branko Stojčić kazao nam je da je nedavno kupljen i na trg postavljen novi ekran, vrijedan približno 170.000 kuna.

- Prijašnji, star već 14 godina, od proljetos je bio u kvaru, a s obzirom na dotrajalost i zastarjelost tehnologije, procijenjeno je da se ne isplati popravljati ga i odlučili smo kupiti novi. Dimenzija je 4x5 metara i postavljen je na postojeću konstrukciju. Ovo je sada potpuno drukčija tehnologija koja nam pruža nove mogućnosti, zvukom, slikom i svime stalim potrebnim za javna okupljanja, omogućuje praćenje utakmica, raznih manifestacija i drugih događanja - pojašnjava Stojčić. Ustvrdio je da je digitalni ekran već dugi niz godina sastavni dio gradskog trga, da ima svoju svrhu i da se o njegovu uklanjanju i ne razmišlja, napomenuvši kako takve digitalne panele ima i većina drugih gradova.

- On posjeduje sve dozvole, radi od 8 do 23 sata i doista ne vidim u čemu je problem. Svrha je reklamiranje i objava servisnih i drugih informacija, promotivnih sadržaja i drugih zanimljivosti. Prihodima pokriva troškove. Pojedincima kojima ekran smeta ne mogu pomoći i vjerujem da je takvih malo - zaključuje.

Gradonačelnik Davor Miličević odbio je bilo što komentirati. M.Lešić Omerović
Dimenzije ekrana postavljenog na postojeću konstrukciju su 4x5 metara, a vrijedan je oko 170.000 kuna
Možda ste propustili...

POSJETITELJSKI CENTAR DRAVSKA PRIČA

Baby boom roda: izleglo ih se već 5

NA DEPONIJU U ŽUPANJI U 2023.

Stara ciglana: odložene su 17.704 tone otpada

VUKOVAR PROSLAVLJA DAN GRADA

Koncerti, sport, domaća jela...

Najčitanije iz rubrike