Regija
OPĆINA POMAŽE

120.000 kuna za udruge
Objavljeno 25. studenog, 2020.
DONJA MOTIČINA - Općina Donja Motičina raspisala je natječaj za dodjelu pet studentskih stipendija za akademsku godinu 2020./2021. Stipendije se dodjeljuju iz sredstva proračuna Općine. Kako je naveo načelnik Željko Kovačević, uvjeti za dodjelu stipendije su državljanstvo Republike Hrvatske, prebivalište na području Općine Donja Motičina, status redovitog studenta, da student nije, osim iz opravdanog razloga, ponavljao godinu studija te da student ne prima stipendiju prema nekoj drugoj osnovi.

Uz to, načelnik Kovačević potpisao je i Ugovore o odobravanju jednokratnih financijskih potpora s predsjednikom udruge NK "Motičina" Mišelom Paljevićem, predsjednicom HKD "Izvor" Mirom Bijuklić te predsjednikom DVD-a "Donja Motičina" Borom Peršićem. Sukladno navedenom, NK-u "Motičina" bit će isplaćena sredstva u iznosu od 30.000 kuna za obnovu zgrade nogometnog kluba, HKD-u sredstva u iznosu od 40.000 kuna za kupnju razglasa te DVD-u sredstva u iznosu od 50.000 kuna za opremanje vatrogasnog doma.

Načelnik je pohvalio rad udruga i dosadašnju odličnu suradnju te izjavio kako će Općina i nadalje financijski pomagati udrugama radi poticanja i razvijanja udruga te poboljšanja kvalitete života svih sumještana. M.Ku.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike