Novosti
SREDIŠNJE OBILJEŽAVANJE DANA SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA

Komemorativni program ispred vukovarske bolnice
Objavljeno 18. studenog, 2020.

VUKOVAR - Prigodnim komemorativnim programom ispred vukovarske bolnice u srijedu ujutro počelo je središnje obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

Zbog epidemiološke situacije upućeni su  brojni pozivi da se u Vukovar na današnji dan dolazi u manjem broju no ispred bolnice se ipak okupilo nekoliko stotina ljudi. U prigodnom programu koji je ove godine zbog pandemije koronavirusa skraćen na 15-ak minuta sudjelovali su klapa Hrvatske ratne mortarice Sveti Juraj i glumac Darko Milas.

Ispred bolnice su bili predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, premijer Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević, kao i ministri: Mario Banožić, Nataša Tramišak i Josip Aladrović.

Programu su nazočni i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, te zamjenica vukovarskog gradonačelnika Ivana Mujkić, dok gradonačelnika Penave nema jer je obolio od koronavirusa.

Počast žrtvi Vukovara dolaskom je odao i posljednji zapovjednik obrane Vukovara  brigadir Branko Borković.

U Vukovaru je od jučer, a  nazočan je i današnjem programu   Veran Matić, posebni savjetnik srbijanskog predsjednika Vučića.

Nakon programa predvođeni članovima braniteljskih i stradalničkih udruga sudionici obilježavanja krenuli su gradskim ulicama do 5,5 kilometara udaljenog Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata gdje će državna i druga izaslanstva položiti vijence i zapaliti svijeće.

(Hina)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike