Mozaik
BEČKA NOMINACIJA

Premijera slavonskog Adama
Objavljeno 16. studenog, 2020.
U samo mjesec dana prvi u cijelosti slavonski igrani film Adam, redatelja Marija Šuline, iz Đakova, ušao je u službenu konkurenciju za najbolji film već trećeg inozemnog festivala. Nakon što je nominiran na Barcelona Film Festivalu, a potom i na Venice Film Awardsu, gdje je Šulina izabran za najboljeg redatelja za listopad, Adam je ušao, jučerašnja je ‘vruća‘ vijest, i u službenu nominaciju za najbolji film na Austria International Film Festival, u Beču.


- Svečana premijera hrvatskog, slavonskog igranog filma Adam, bit će u Beču, a termin će se znati naknadno - kaže Šulina. Dok domaći festivali nisu prepoznali vrijednost, kompleksnost i poruku filma Adam, a ona je ‘stop nasilju nad djecom‘, inozemni festivali jedan za drugim šalju dobre vijesti za Adama. - Na koji god inofestival sam se javio, svi su prihvatili film - kaže Šulina.
- Zbog epidemije COVID-a i tamošnjeg lockdowna, program festivala u Beču bit će realiziran online, 27. i 28. studenoga, na njihovim stranicama. Online će ići i službena premijera Adama - najavljuje Šulina. S.Ž.
Možda ste propustili...

POVRATAK NA SCENU KAO EKSPERIMENTALNI DUO

Libar je objavio EP “Nova zemlja”

KRATKI FILM REDATELJA NEBOJŠE SLIJEPČEVIĆA

Hrvatski film u selekciji Cannesa

Najčitanije iz rubrike