Regija
PROŠLI DRUGU FAZU POSTUPKA

Nepovratni novac za dvorac u Cabuni
Objavljeno 15. studenog, 2020.
"Obavještavamo Vas da je projektni prijedlog Virovitičko-podravske županije uspješno registriran u sustavu eFondovi. Vaš projektni prijedlog uspješno je prošao 2. fazu postupka dodjele bespovratnih sredstava koja obuhvaća administrativnu provjeru i provjeru prihvatljivosti prijavitelja i partnera, provjeru prihvatljivosti projekta i aktivnosti, provjeru prihvatljivosti izdataka – troškova projektnog prijedloga te ocjenu kvalitete. Projektni prijedlog upućuje se u sljedeću fazu postupka dodjele bespovratnih sredstava – 3. faza – donošenje odluke o financiranju u nadležnosti Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije", stoji, između ostalog, u dopisu ravnatelja SAFU-a Tomislava Petrica Virovitičko-podravskoj županiji.

Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, a partneri su Općina Suhopolje i Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Projekt je u ime Županije pripremila VIDRA Agencija za regionalni razvoj VPŽ-a.

– Virovitičko-podravska županija se posljednjih godina pozicionirala kao županija koja je prepoznatljiva po revitalizaciji objekata kulturne baštine na svom području i njihovu stavljanju u funkciju turizma. Nastavljamo slijed obnove naše kulturne baštine. Uz obnovu Dvorca Pejačević u Virovitici, koji je projekt Grada Virovitice, europskim i županijskim sredstvima obnovili smo ruševnu kuriju u Kapela Dvoru, pretvorivši je u Hotel baštinu Kurija Janković s četiri zvjezdice. Od propadanja smo spasili Dvorac Janković u Suhopolju, koji je Centar za posjetitelje, a slijedom toga obnovit ćemo i Dvorac Janković u Cabuni. To će biti četiri obnovljena dvorca u krugu od samo 20 kilometara. Po tome smo jedinstveni, to nema nitko u Hrvatskoj – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović o budućem Centru za kulturu zdravlja – Dvorac Janković u Cabuni.

Ukupna vrijednost projekta Centar za kulturu zdravlja – Dvorac Janković Cabuna, prijavljenog na poziv Priprema i provedba integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine na području Slavonije, Baranje i Srijema, iznosi 56.258.679,84 kuna. Projekt će se provoditi 36 mjeseci i dio je županijskih strateških prioriteta vezanih uz ulaganje u turističku infrastrukturu.

– Kada se završi ovaj projekt, očekujemo povećan broj posjetitelja odredištu kulturne baštine, kao i povećanje broja novozaposlenih povezano s ulaganjima u odredište kulturne baštine. Županija tako nastavlja spašavati ruševne dvorce od propadanja – zaključio je župan Andrović. PR
CENTAR ZA KULTURU ZDRAVLJA NA POVIJESNOJ PLEMIĆKOJ RUTI
Kako bi se stvorili preduvjeti za unaprjeđenje upravljanja kulturnom baštinom na području Virovitičko-podravske županije i aktivnosti koje u integriranom programu potiču razvoj i promociju tradicije, kulture, zdravog načina života i stvaranje destinacije poželjne za život i razvoj kontinentalnog turizma, potrebno je ulaganje EU sredstava u projekt Centar za kulturu zdravlja - Dvorac Janković Cabuna, koji će biti jedna od točaka na povijesnoj plemićkoj ruti. Ona je novouspostavljeni turistički proizvod Virovitičko-podravske županije, a spaja najljepše od Podravine i Slavonije.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike