Mozaik
HRVATSKO DRUŠTVO FILMSKIH DJELATNIKA ODABRALO

“Dopunska nastava” u utrci za Oscara
Objavljeno 24. listopada, 2020.
U konkurenciji šest filmova "Dopunska nastava" Ivan-Gorana Viteza odabrana je za hrvatskog kandidata za 93. dodjelu nagrade Oscar Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti, u kategoriji najboljeg međunarodnog dugometražnog filma. Hrvatsko društvo filmskih djelatnika svake godine odabire dugometražni film koji će biti predstavnik Hrvatske u natjecanju za nagradu Oscar Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti u kategoriji najboljeg međunarodnog dugometražnog filma.

Petnaest članova Komisije HDFD-a tajnim je glasovanjem u drugom krugu natpolovičnom većinom odlučilo da će film "Dopunska nastava", redatelja Ivan-Gorana Viteza, producentske kuće Interfilm, biti predstavnik hrvatske kinematografije na 93. dodjeli nagrade Oscar Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti. Glumačku postavu čine Milivoj Beader, Marko Cindrić, Anita Matić Delić, Željko Königsknecht, Zlatko Burić, Janko Popović Volarić, Filip Eldan, Đorđe Kukuljica, Darko Janeš, Zlatan Zuhrić Zuhra i drugi. Na velikom platnu debitiraju i mladi Frida Jakšić i Franko Pavičić u vodećim ulogama devetogodišnjih školaraca. U središtu radnje svježe je rastavljen otac, koji, bijesan jer ne može rođendan provesti sa svojom kćeri, upada u njezin razred s puškom, poklonom i tortom. Osim što ga je režirao, Ivan-Goran Vitez za film je napisao i scenarij. Produkciju potpisuje Interfilm iz Zagreba, a film je podržao Hrvatski audiovizualni centar. Producenti su Ivan Maloča i Maja Vukić.

Ovogodišnji hrvatski kandidat za nagradu Oscar predstavljen je na konferenciji za medije u Kulturno-informativnom centru u Zagrebu, gdje su bili predstavnici izabranog filma - redatelj Ivan-Goran Vitez, producent Ivan Maloča, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Chris Marcich, predsjednik Komisije Goran Ribarić i tajnik HDFD-a Sven Španić. T.K.
OSTALIh pet PRIJAVLJENIh FILMOVa
Komisija HDFD-a ove je godine odlučivala između šest prijavljenih filmova, a oni su: “Dnevnik Diane Budisavljević” (Dana Budisavljević, produkcija Hulahop), “Dopunska nastava” (Ivan-Goran Vitez, produkcija Interfilm), “Glas” (Ognjen Sviličić, produkcija Maxima film), “Mater” (Jure Pavlović, produkcija Sekvenca), “Ribanje i ribarsko prigovaranje” (Milan Trenc, produkcija Studio devet) i “Zagrebački ekvinocij” (Svebor Mihael Jelić, produkcija CEFGI).
Možda ste propustili...

U NASTOJANJU DA SMANJI GUŽVE KOJE GUŠE GRAD NA KANALIMA

Venecija uvela prvu naplatu ulaska za turiste

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

Najčitanije iz rubrike