Novosti
KLUB ZASTUPNIKA HDZ-A POZIVA NA RAZUM:

Dio oporbe relativizira zločin
Objavljeno 15. listopada, 2020.
Klub zastupnika HDZ-a pozvao je na razum i ograđivanje od oružanog napada koji se u ponedjeljak dogodio na Markovu trgu. Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić ocijenio je da oporbene stranke na određeni način relativiziraju zločin koji se dogodio.


"Neograđivanjem od govora mržnje kojem svjedočimo u javnom prostoru i na društvenim mrežama, a relativizacijom tog događaja ne samo što političke stranke taj događaj ne osuđuju nego ga gotovo i odobravaju, pa određenim izjavama gotovo i potiču kako bi došlo do eskalacije sukoba i ovakvih događaja u društvu", rekao je Bačić. "Neograđivanjem od takvih događaja, kako to rade predstavnici Domovinskog pokreta, kada saborski zastupnik Ivan Penava kaže da građani gotovo imaju pravo držati oružje kod kuće zbog nezadovoljstva stanjem u društvu i kako je to izraz mladenačkog bunta - izjava je koja u svakom slučaju znači dolijevanje ulja na vatru", rekao je Bačić. "Takvu Penavinu izjavu Miroslav Škoro ocjenjuje ‘figurativnom‘, i na taj se način Domovinski pokret promovira u stranku krajnje desnice, a izjavom da ni tenkovi ne mogu spasiti Markov trg od eventualnog bunta građana, Karolina Vidović Krišto prometnula se u ikonu krajnje desnice", dodao je. "Na nama je, svim političkim stranka, da pozivamo na političko djelovanje stranaka koje će ići k smirivanju tenzija u društvu", apelirao je Bačić.


Novinare je zanimalo misle li da je i HDZ pridonio ovakvoj atmosferi u društvu, navodeći svojedobno podizanje šatora branitelja, prijetnje plinskim bocama. U pitanju su ustvrdili da Plenković tada nije osudio nasilne činove, spomenuli su i Penavu, kojeg HDZ nije izbacio iz stranke.
"Vi to svodite samo na desni i krajnje desni politički spektar. Za ovakvu situaciju koja se događa u Hrvatskoj, treba promatrati što radi krajnja ljevica. Ja nisam vidio da je ovako žestoko osuđeno postavljanje zvijezde petokrake u Rijeci, premda to izaziva oprečna stajališta velikog dijela društva", odgovorio je Bačić. H
Možda ste propustili...

SABORSKI ZASTUPNIK TALIJANSKE NACIONALNE MANJINE

Radin vjeruje u Plenkovića

HRVATSKA PRI VRHU EUROPSKE UNIJE

U ožujku veći promet u maloprodaji

Najčitanije iz rubrike