Crna kronika
SUĐENJE ZA TROSTRUKO UBOJSTVO U SPLITU

Svjedoci potvrdili da je Filip kupio kalašnjikov
Objavljeno 30. rujna, 2020.
SPLIT - Na splitskom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje Filipu Zavadlavu (25) za trostruko ubojstvo početkom godine. Filipov otac Ante i brat Stanislav iskoristili su pravo da ne svjedoče na suđenju, a Filip je bratu Stanislavu poručio: "Ostani u komuni". Naime, Stanislav Zavadlav pretučen je pet dana nakon što je njegov brat ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25). Nekoliko mjeseci potom Stanislav je bio na odvikavanju u komuni, no samovoljno ju je napustio.


Dvojica svjedoka sudu su ispričali kako su znali da je Filip Zavadlav imao kalašnjikov.


- Jednom mi je pokazao tu pušku, a drugom prilikom otišao sam s njim na jedno nenaseljeno područje iza Trogira gdje smo pucali u bačvu - izjavio je svjedok Marko A., a da Filip ima pušku posvjedočio je i Tomislav I. Filip mu je rekao kako ima problema s nekim momcima, pominjući Juricu Torlaka i Marina Bobana, no ne i Marina Ožića Paića.

Svjedok J.B. ispričao je da ga je na dan ubojstva Filip nekoliko puta nazvao na mobitel i da je ispuštao neartikulirane krikove, govoreći da ne zna gdje je te da nije spavao danima. "Vidio sam poslije vijest o ubojstvima i odmah sam prepoznao Filipa po hodu. Šokirao sam se. To je bio užas", ispričao je svjedok. H
Najčitanije iz rubrike