Regija
O ANONIMNOM PISMU I NA VIJEĆU

Petrlić: Ništa se “ne pegla” u Urbanizmu
Objavljeno 17. rujna, 2020.
VALPOVO - Valpovom je posljednjih tjedana počelo kolati anonimno pismo u kojemu se čelnike tvrtke Urbanizam za komunalne djelatnosti, posebno direktora Sinišu Petrlića, optužuje za niz nezakonitih radnji u tvrtki, među kojima su neisplata prekovremenih sati radnicima, sudski procesi protiv tvrtke, neispravna mehanizacija kojom se radi, omalovažavanje radnika, pa čak i kriminal. Navodi se i da se radnike tjera da potpisuju za građevinski materijal koji uopće ne dolazi na gradilište, da su se gradonačelniku za rođendan čak vozile klupe i stolovi kamionima tvrtke i druge optužbe. “Sadašnji direktor nam je obećavao povećanje plaće ako budemo išli kod gradonačelnika i žalili se na direktora (Željka Harkanovca) samo da ga smijeni i on bude direktor. Na groblju se pak građani žale da je zaposlenik Grada kopao raku bagerom i pokidao struju, pokojnika se zatrpavalo bagerom zbog čega su se ljudi žalili, a računalo im se kao da su ga radnici zakopavali”, tvrdi se u pismu koje se našlo i kao tema rasprave na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, koju je pokrenuo nezavisni vijećnik Jozo Piškorjanac. On je o svemu zatražio odgovore od nazočnog direktora Urbanizma, podsjećajući da je prilikom odlaska bivši direktor Željko Harkanovac na računu tvrtke ostavio pola milijuna kuna koji su u međuvremenu potrošeni.

Odgovarajući mu, direktor Petrlić je kazao kako nije tvrdio da u tvrtki teče med i mlijeko te da se nastoji riješiti vlasnička struktura tvrtke, da postoje problemi koji se rješavaju te da je zahvalan svim djelatnicima tvrtke Urbanizam, koja posluje pozitivno. Ustvrdio je i da se u tvrtki ništa “ne pegla” te da je spreman razgovarati o situaciji u tvrtki, ali ne i o ovakvim pismima i pamfletima za koje drži da bi o njima trebalo razgovarati po drugoj osnovi.

Svoje sumnje u pozadinu pisma bez potpisa, koje je nazvao političkim pamfletom, iznio je predsjednik Kluba vijećnika VNL-a Igor Uranjek, a zamjenica gradonačelnika Ana Brajnović istup Piškorjanca nazvala je nedobronamjernim. U raspravu se uključio i bivši član Stranke Ivana Pernara, a odnedavno nezavisni vijećnik Marko Tomoković, koji je aktualizirao pitanja iz domene poslovanja tvrtke i zatražio odgovore na nepoznanice iz poslovanja. Jozo Piškorjanac zatražio je tematsku sjednicu Vijeća o stanju u Urbanizmu, ali prijedlog nije prošao. L.A.
Iz ureda gradonačelnika Matka Šutala potvrđeno je da je održao sastanak sa zborom radnika Urbanizma
Možda ste propustili...

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

USPJEŠNA SURADNJA GRADA I NAŠIČKE RAZVOJNE AGENCIJE NARA

Osigurano 1,64 milijuna € za projekte

Najčitanije iz rubrike