Novosti
SLAVONAC NASTRADAO U BEJRUTSKOJ EKSPLOZIJI

Pomorac Branko Pavošević iz Tenje teško ozlijeđen u eksploziji amonijevog nitrata stigao kući
Objavljeno 14. kolovoza, 2020.

Pomorac Branko Pavošević iz Tenja noćnim letom Croatia Airlinesa iz Zagreba sleti je u osječku zračnu luku, vratiši se sa svojeg najtežeg putavanja na kojem je skoro izgubio život.
Pavošević, brodski kuhar na brodu City of Rome teško je ozlijeđen u Bejrutu kada se u glavnom gradu Libanon dogodila katastrofalna eksplzija amonijevog nitrata. Pavošević je zadobio teške ozljede gležnja i lakta u eksploziji koja je zbrisala cijelu bejrutsku luku s lica zemlje, usmrtila stotine ljudi, ranila njih nekolio tisuća i ostavila bez krova nad glavom oko 250 tisuća ljudi.


Hitnom intervencijom, Pavošević je prebačen u bejrutsku bolnicu gdje je četiri sata proveo na operacijskom stolu. Srećom, operacija je dobro prošla i nakon nekoliko dana oporavka, čim mu je zdravstveno stanje dozvolilo,  Branko Pavošević se vratio kući na daljnji oporavak uz pratnju kolege sa broda. 
Obzirom da je brod City of Rome na kojem je Pavošević radi kao brodski kuhar bio privezan samo na kilometar od epicentra eksplozije, može se reći da je sreća u nesreći što je hrvatski pomorac uopće preživio.


Nakon napornog putovanja i sa udlagom na gležnju i laktu, Pavošević nije bio raspoložen za izjave, barem, kako je napomenuo, prije nego se čuje sa svojim poslodavcem. V.T.

Možda ste propustili...