Ekonomija
OPET U DRUŠTVU NAJBOLJIH

Britanski The Times i The Sun nominirali Hrvatsku za najbolju turističku destinaciju na svijetu
Objavljeno 12. kolovoza, 2020.
Izuzetno smo ponosni na ovu nominaciju kojom smo učvrstili poziciju koju naša zemlja uživa, istaknuo je Kristijan Staničić

Hrvatska je uvrštena u izbor za prestižnu nagradu Best Country award 2020, koju popularne britanske novine The Times & The Sunday Times i The Sun dodjeljuju najboljoj zemlji na svijetu.U užem izboru nagrade, a koja se ove godine dodjeljuje osmi put, Hrvatska se našla u društvu najboljih svjetskih destinacija i to Francuske, Turske, SAD-a, Dubaija, Italije, Španjolske, Portugala, Grčke i Tajlanda.
"Izuzetno smo ponosni na ovu nominaciju kojom smo učvrstili poziciju koju naša zemlja uživa na britanskom tržištu, a ujedno potvrdili da naše pojačane marketinške aktivnosti u Velikoj Britaniji daju odlične rezultate. Pozivam sve ljubitelje Hrvatske da iskoriste priliku i daju glas Hrvatskoj, koja je apsolutno zaslužila naći se na ovako važnoj listi“, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.
Glasovanje će trajati do kraja listopada, a o konačnom pobjedniku odlučuju čitatelji koji mogu glasovati putem idućeg linka i tako ujedno sudjelovati u nagradnoj igri u kojoj se mogu osvojiti ekskluzivne nagrade, poput boravka na Barbadosu i u Dominikanskoj Republici. Osim u kategoriji najbolje zemlje, može se glasovati u 12 ostalih kategorija, poput najboljeg grada, aviokompanije i turoperatora. Dodjela nagrade održat će se u studenome, i to najvjerojatnije virtualnim putem, s obzirom na trenutačnu epidemiološku situaciju. Podsjetimo, The Times & The Sunday Times trenutačno su najprodavanije tiskane novine u Velikoj Britaniji koje dnevno čita gotovo tri milijuna ljudi, dok je The Sun jedna od najpopularnijih novina s mjesečnim dosegom većim od 37 milijuna čitatelja.
Hrvatska je i lani uvrštena u vrhunske svjetske destinacije. Podsjetimo, američko udruženje agencija za luksuzna putovanja Virtuoso uvrstilo je Hrvatsku lani među top pet svjetskih destinacija za 2020. godinu u tri kategorije. U kategoriji najpopularnije emerging, odnosno brzorastuće destinacije Hrvatska je zauzela prvo mjesto te je iza sebe ostavila Antarktiku, Island, Japan i Portugal, dok je u kategoriji najboljih destinacija za milenijalce zauzela treće mjesto, iza Grčke i Balija, a ispred Islanda i Kambodže. Hrvatska je u kategoriji najbolje globalne destinacije zauzela peto mjesto, a ispred su bile Italija, Grčka, Francuska i Japan. Iz HTZ-a su naveli tada kako je riječ o rezultatima objavljenim u godišnjem istraživanju "Virtuoso Luxe Report“ koji u 2020. godini na temelju rezervacija predviđaju top trendove u putovanju, među kojima su višegeneracijska putovanja, autentičnost, aktivna i pustolovna putovanja, obiteljska te slavljenička putovanja. Direktor HTZ-a Kristjan Staničić tada je napomenuo da Virtuosov izvještaj dodatno potvrđuje odličnu poziciju koju Hrvatska uživa na američkom tržištu te potvrđuje da je u društvu vodećih odredišta za goste istančana ukusa. Virtuoso Luxe Report predstavlja godišnje izvješće temeljeno na istraživanju provedenom među svjetskim agencijama za putovanja te njihovim savjetnicima koji su članovi Virtuosa. Z. Rupčić

I MAGAZIN FORBES HVALI HRVATSKU NA INSTAGRAMU
Na Instagram profilu najpoznatijeg američkog magazina Forbes, kojeg prati 4,7 milijuna ljudi, među kojima i najveća imena poslovnog svijeta, objavljena je fotografija Hrvatske. U opisu je istaknuto da je u Hrvatskoj, koja je jedna od rijetkih EU destinacija koje Amerikancima omogućavaju posjet, turizam trenutačno u cvatu. Iako turisti iz SAD-a ne mogu posjetiti većinu zemalja Europske unije, Hrvatski institut za javno zdravstvo nedavno je objavio da građani koji nisu članovi EU-a mogu ući u Hrvatsku ako prilože negativan test na koronavirus, ne stariji od 48 sati.
Možda ste propustili...

POVRĆU LOŠA GODINA, SVE URANILO, KIŠE PREMALO

U plastenicima u travnju 40, zahladnjenje novi stres

DODIJELJENA ZLATNA KOŠARICA 2024. ZA NAJBOLJA OSTVARENJA

Podravka najbolji proizvođač

Najčitanije iz rubrike